Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Co nesmí chybět v nadčasovém jarním šatníku

24. 03. 2022 Nikola Havlíčková

Co nesmí chybět v nadčasovém jarním šatníku

Se změnou ročního období jde ruku v ruce i změna obsahu šatníku. A jaro je pro obměnu i čistku šatních skříní naprosto ideální, neboť nám probouzející se příroda a svěží atmosféra dávají novou energii. Tak hurá do toho. Toužíte-li po tom vkročit do jara v duchu nadčasovosti a udržitelnosti, pak vám stačí pár oděvních kousků, které snadno zkombinujete s dalšími oděvy a které vám poslouží i v dalších letech. O jaké oděvy se jedná?

Než se zaměříte na jarní oděvy, je potřeba uskladnit ty zimní. Před jejich uložením je však řádně vyperte, vyčistěte a usušte. Neučiníte-li tak, hrozí, že při následující zimní sezóně vám neposkytnou tak skvělé služby jako doposud. Vyznat se v tom, co beze strachu můžete prát v pračce a co by praní nemuselo přežít, je někdy oříšek. Avšak pomůže vám k tomu malá, leč velmi důležitá věcička – štítek od výrobce. Na něm naleznete informace, při jaké teplotě a na jaký program dané zimní oděvy prát, či se praní v pračce nedoporučuje, dál jakým způsobem je sušit i žehlit. Bližší informace o uložení zimního oblečení se dočtete v článku Zimní oblečení před uložením vyčistěte.

Když máte zimní oblečení uskladněno, je načase vpustit do něj svěžest a čistotu jara. Následuje tedy úklid a reorganizace. Krok za krokem, jak šatník připravit na jarní období v duchu slow fashion a udržitelnosti, zjistíte v článku Jak připravit šatník na jaro.

Výhoda nadčasového šatníku spočívá v jednoduchosti kombinování i možnosti opakovaného oblékání během dalších let bez ohledu na nejaktuálnější trendy. Nadčasovost zkrátka nikdy nevyjde z módy a má moc doprovázet vás při jakýchkoliv příležitostech.

Trenchcoat

Kabát à la detektiv nikdy nezklame. Nejenže vypadá skvostně, ale zároveň je velmi praktickým oděvem, který ochrání před chladnějším větrem či osvěžujícím jarním deštěm. Je navíc skvělým kandidátem pro tvorbu vrstvených outfitů. Přihodíte-li k němu košili, pohodlný svetr, silonky a džíny rozhodně nešlápnete vedle. Ale nemusíte se bát žádných kombinací. Síla trenchcoatů spočívá i v tom, že vypadají dobře jak k nejrůznějším typům kalhot, tak i k sukním a maxi šatům. Pokud se chcete nadčasovosti držet zuby nehty, pořiďte si trenchcoat v klasickém střihu a v béžovém či camel odstínu.

Trenchcoat pradelna

Kožená bunda

Vedle trenchcoatů můžete během jara fungovat s dalším stylovým svrškem – koženou bundou. Dáte-li přednost variantě z opravdové kůže, pak vám tento nadčasový oděv při jeho správné údržbě vydrží roky. V případě bund z nepravé kůže hrozí postupné odírání. Stejně jako trenchcoat nabízí i kožená bunda možnost vrstvení a perfektně padne k elegantnějším i divočejším oděvům.

Sako

Doby, kdy sako představovalo oděv výhradně kancelářský, jsou dávno pryč. Nyní se sako řadí k jasným must have kouskům v podstatě pro jakékoli roční období a nabízí využití pro mnoho příležitostí. Skvěle nahradí kardigany a naladí váš outfit na ležérně elegantní notu. Své místo v nadčasovém jarním šatníku si zaslouží proto, že lichotí všem typům postavy a nemá hranice ve fantazii kombinování s dalšími oděvy.

Sako cistirna

Basic trička a košile

O tom, že do šatníku patří basic kousky, snad není potřeba ani debatovat. Trička a košile v neutrálních barvách využijete po celý rok, na jaře nevyjímaje.

Midi sukně

Některé jarní dny jsou teplejší, jiné chladnější, a proto je potřeba při oblékání myslet na to, že délka spodních oděvů sehrává důležitou roli. Ideální délkou k jarním dnům je délka midi, tedy délka pod kolena. A protože k jaru bezesporu patří i džínovina, dejte šanci nadčasovým denimovým sukním, s nimiž vykouzlíte nezměrné množství outfitů. Nebojte se ani šatů v této délce.

Cullotes

A na závěr něco elegantního, pohodlného a šmrncovního zároveň. Džíny patří do každého šatníku bez ohledu na roční období, avšak chcete-li je občas vyměnit za nějaké zajímavější kalhoty, dejte zelenou volným cullotes kalhotům. Díky tomu, že jsou samy o sobě výrazné , mohou být dominantou celého outfitu, stačí k nim přidat jednoduchý top a můžete vyrazit do ulic.
 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment