Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Vpusťte do své domácnosti udržitelnost i skrze bytový textil

26. 09. 2022 Nikola Havlíčková

Vpusťte do své domácnosti udržitelnost i skrze bytový textil

Nejen obsah šatníku, ale i bytový textil může být eco-friendly. Vpustíte-li do svého domova udržitelné bytové textilie, nadchne vás jejich kvalita a zodpovědnost výrobců vůči všemu živému na planetě. Přírodní netoxické povlečení vám zajistí příjemný a zdravý spánek v souladu s životním prostředím, ekologicky vyráběné osušky podpoří vaši snahu neplýtvat vodou a organické utěrky zastanou svou práci v kuchyni, aniž by jakkoli škodily životnímu prostředí. Kde tedy sehnat to pravé ekologické pro vaši domácnost?

Pact

Máte rádi měkké látky? Pak by bytový textil firmy Pact, který stylově a zároveň udržitelně vybaví koupelnu a ložnici, mohl být přesně pro vás. Povlečení i osušky vznikají v továrnách s certifikací Fair Trade a za použití 100% organické bavlny. Můžete si tak dopřát spánek a pokoupelovou péči s textilem, na jehož výrobu nebyly použity škodlivé pesticidy ani hnojiva.

Linen Tales

Dáváte-li přednost lnu, mohou se ve vaší domácnosti zabydlet lněné textilie litevské rodinné firmy Linen Tales. Pěstování lnu vyžaduje méně zdrojů a pomůcek než pěstování široce používané bavlny. Lněná tkanina je biologicky odbouratelná, nepřišla-li během výroby do kontaktu s žádnými chemikáliemi. A tak lněná povlečení, ubrusy, utěrky, závěsy a další bytový textil Linen Tales je pro zařízení domácnosti v udržitelném duchu ideální.

Udržitelnost je protkaná firmou skrz na skrz, neboť kromě samotné výroby eco-friendly produktů, se snaží minimalizovat svou uhlíkovou stopu a balit objednávky do rozložitelných obalů.

Marimekko

Severský design patří k oblíbeným už řadu let. Originální barvy a vzory souznící v krásné čistotě a harmonii jsou specifické pro finskou značku Marimekko. Důraz na férovost, kvalitu, ohleduplnost k životnímu prostředí a šetrnost výrobních procesů i distribuce jsou základní stavební kameny filozofie značky. Udržitelný severský design tak může vplout do vaší koupelny, ustlal si ve vaší ložnici i zpříjemnit chvilky v kuchyni a jídelně.

Humdakin

Certifikátem GOTS organické bavlny se pyšní i ručníky a utěrky značky Humdakin. Díky minimalistickému a nadčasovému vzhledu se hodí do jakékoli kuchyně a koupelny. Minimalismus jde ruku v ruce s funkčností, kvalitním provedením a podporou zodpovědného zacházení s životním prostředím.

Tululum

Opět v hlavní roli len. Tentokrát ten z Českých Budějovic. Podporujete-li rádi lokální výrobce, pak byste mohli věnovat pozornost značce Tululum. Při výrobě textilu pro zútulnění domova je dbáno jak na kvalitu, tak i na osobitý design. Z lokálních materiálů tak vznikají originální povlečení, dekorativní polštáře, zástěry, ubrusy i utěrky s ohledem na ekologické principy.

A protože je koupě udržitelných a eco-friendly materiálů investicí, je potřeba správně dané materiály udržovat, aby vykonávaly svou službu po co nejdelší možnou dobu. V tomto směru mohou být nápomocné naše články na téma Jak správně prát ručníky, aby byly měkké a Praní povlečení na postel nemusí být věda.

Zdroje: oficiální webové stránky značek, thegoodtrade.com, nila.cz

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment