Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Zužitkujte nenošené oblečení a vyrobte si scrunchies gumičky

03. 05. 2021

Zužitkujte nenošené oblečení a vyrobte si scrunchies gumičky

Vytřídili jste šatník a přemýšlíte, jak ještě zužitkovat nenošené oblečení, abyste oddálili jeho vyhození? To je skvělý krok, neboť se díky vám nebude navyšovat množství textilního odpadu a jeho dopady na životní prostředí se nezhorší. A věřte tomu, že každý kus se počítá.

Pokud chcete zužitkovat vyřazené oblečení, můžete vyzkoušet upcyklaci. Je to zábavný proces, s nímž povýšíte produkt nižší kvality na vyšší. To znamená, že ze starého vytvoříte něco nového. A to s pomocí nůžek, jehly a nití. Způsobů, jak staré a nenošené oblečení přešít a ještě dál využívat, je mnoho. Jedna z nejjednodušších upcyklací je výroba scrunchies gumiček a my vám ukážeme, jak krok za krokem tyto doplňky do vlasů vyrobit.
 

Zužitkujte nenošené oblečení a vyrobte si scrunchies gumičky


Přichází na řadu práce s pruženkou. Její rozměry opět mohou být libovolné dle toho, jak moc chcete mít výslednou scrunchie elastickou. S pomocí zavíracího špendlíku si přichytíme jeden konec pruženky a protáhneme ji po celé délce tunelu.

Následuje sešití  oba konce pruženky k sobě. Ať už šijete ručně či na stroji, sešijte pruženku více stehy, ať jsou oba konce k sobě dobře připevněné a gumička se během natahování neroztrhne. Pruženku můžete spojit rovněž jednoduchým a pevným uzlem.
 
Výroba gumičky do vlasů

Zbývá nám sešití obou konců tunelu k sobě a tím pádem ukrytí gumičky do vnitřní části scrunchie. Jeden konec vsuneme do druhého a ten, který bude zvenku viditelný, ohneme dovnitř, abychom látku zahladili a nedrolila se. Protože se látka díky pružence nařasila, pracuje se s ní poněkud obtížněji než doposud. A proto se vyplatí před sešitím použít špendlíky ke správnému přichycení látky a ke zjednodušení manipulace s látkou. Máme-li vše upevněno, stačí látky k sobě rovným stehem přišít.
 
Sešijte oba konce dohromady
 
A je hotovo!
 
Gumičku můžete nosit i místo náramku

Gumička krásně podtrhne outfit

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment