Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

10 tipů pro péči o pánský oblek

17. 09. 2020

10 tipů pro péči o pánský oblek

I v případě, že nejste manažer či bankéř, který chodí v obleku každý den, najdou se příležitosti, kdy je zkrátka nezbytný. Vyrazit na svatbu, ples či jinou společenskou událost, která si žádá dresscode bez obleku, se rovná obrovskému faux pas.

Pánský oblek, každý muž by měl mít doma ve skříni alespoň jeden dobře padnoucí oblek. Aby vám oblek nějakou dobu vydržel, měli byste o něj dobře pečovat. My vám přinášíme ověřené tipy, které vám zaručí, že váš oblek budete moci obléknout nejenom jednou.

1. Oblek patří na ramínko

Pořiďte si pro oblek pořádné ramínko, které má zesílenou oblast ramen. Když nebudou mít ramena obleku dostatečnou oporu, látka se zdeformuje. Vyvarujte se přehazování saka přes židli, sako by ztratilo fazónu a vy byste vypadali neupraveně.
Sako si svlékněte vždy, když víte, že budete déle sedět. V autě i v kanceláři. Zkrátka vždy, když není nutné ho mít oblečené.

2. Nechte oblek vyvětrat

Oblek nikdy neukládejte hned po příchodu domů do skříně. Sako i kalhoty pověste na věšák. Oblek pověste na pár hodin nejlépe přes noc zavěšený v průvanu nebo nad radiátorem.  Zbavíte ho tak pachů z restaurace, kanceláře i odjinud.

3. Mějte po ruce kartáč nebo lepicí čističe

Kartáče a lepicí válečky jsou skvělé pro rychlé čištění obleku od chlupů, vlasů nebo prachu. Na rozdíl od vlhkých houbiček a hadříků navíc nezanechají na látce žádné stopy.

4. Chraňte oblek před deštěm

Nezapomínejte na deštník nebo plášť. Dešťová voda bývá kyselá a je smíchaná s částečkami prachu, tato kombinace by mohla na obleku nechat ošklivé stopy. Pokud na deštník zapomenete nebo vás déšť překvapí, oblek pověste na věšák a nechte pořádně proschnout.

5. Střídejte alespoň dva obleky

Střídání obleků je důležité především pokud obleky nosíte denně. Díky tomu nebudou vaše obleky vypadat obnošeně a déle vám vydrží. Navíc budete mít jistotu, že máte jeden v rezervě, když se ušpiníte. V ideálním případě je lepší mít obleků více. Nezapomeňte obleky posílat do čistírny pravidelně, aby se vám nestalo, že nebudete mít ani jeden čistý oblek.

6. Obleky posílejte do čistírny

Obecně stačí dávat oblek do čistírny pouze jednou až dvakrát ročně. To samozřejmě neplatí v případě každodenního nošení obleku. Především v létě, kdy se člověk více potí, je potřeba oblek čistit častěji. Oblek však nedávejte do čistírny zbytečně často, to by látku poškodilo.
Intervaly mezi čištěním prodloužíte pomocí apretace. Apretace vytvoří na obleku transparentní vrstvu, která ho ochrání před nečistotami a také se postará o to, že se nebude oblek tolik mačkat.

7. Oblek nikdy neperte v pračce ani ručně 

I kdybyste se polili kávou, vínem, nebo čímkoliv jiným, nikdy oblek nečistěte doma. Vždy oblek nejdříve nechte proschnout a potom ho zaneste do čistírny obleků.

8. Oblek nežehlete

Žehlička by udělala na obleku lesklé stopy. Pokud chcete oblek narovnat nebo zvýraznit klopy, použijte horkou páru, díky které se vlákna vrátí do původního stavu. Pokud se to nepodaří, bude na čase poslat oblek do čistírny, kde se o něj postarají profesionálové.

9. Skladujte oblek v ochranném obalu

Nenosíte oblek často nebo je rezervní? Skladujte ho v obalu, jinak byste ho po půl roce mohli vytáhnout ze skříně a rovnou hodit do popelnice. Před uložením oblek pověste na vhodné ramínko, vyvětrejte, odstraňte prach a další nečistoty. Pokud je to potřeba, nechte ho vyčistit.

Prohlédněte kapsy saka i kalhot, vyndejte všechny těžké předměty, kapesníky, drobečky a podobně. Obal bude chránit váš oblek před prachem, pachy, šatními škůdci i světlem.

10. Připravte ho na cesty

Oblek při cestování autem nenechávejte pověšený na věšáku nebo složený v tašce. Před cestou uložte oblek do ochranného cestovního obalu. Ten můžete přeložit napůl a nosit ho jako tašku nebo ho kdekoliv zavěsit. Když nemáte takovou možnost a musíte oblek složit do kufru, balte ho až jako poslední. Pečlivě ho složte a dbejte na to, aby vše bylo rovně složené a nepomačkal se.

Čištění obleku

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment