Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Oblečení před praním nemusíte třídit!

01. 08. 2022

Oblečení před praním nemusíte třídit!

V létě se nám ze všeho nejméně chce trávit čas domácími pracemi. Jenomže když začne koš na prádlo přetékat a skříň zeje prázdnotou, už se nedá situace déle ignorovat. Máme pro vás proto pár tipů, které vám pomohou váš problém vyřešit během chvilky. A nebojte se, praní mezi ně nepatří.

Někdy se zkrátka stane, že máte většinu svého oblečení ve špíně a nemáte co na sebe. Ale taky nemáte čas si vyprat. Máte víc možností, jak to vyřešit. Můžete vyrazit na nákupy a pořídit si nové oblečení, nebo to stávající odnést nebo poslat vyprat.

Nákupy místo praní?

Přesto, že je nakupování pro mnohé z nás lákavé, není to z dlouhodobého hlediska zrovna nejšťastnější řešení, jednak to leze do peněz a jednak to zabírá čas. Proto bude moudřejší prádlo vyprat, ale nemusíte to dělat vy. Díky našemu prádelnímu koši nemusíte vlastně ani prádlo třídit. Stačí ho zabalit do tašky, objednat si příslušnou velikost prádelního koše na našem webu a pak prádlo poslat do prádelny. Případně ho můžete na některou z našich poboček odnést osobně.

Skvělé na službě prádelní koš je i to, že v ceně je nejenom praní, ale i žehlení. Vy se tedy nemusíte opravdu starat o nic navíc. Prádelní koš jistě oceníte při návratu z dovolené nebo po dětském táboře či soustředění. K zahození rozhodně nebude ani po stěhování.

Co patří do prádelního koše?

Do prádelního koše můžete dát oblečení, které se dá běžně prát a nepotřebuje žádné speciální čištění. Jsou to obyčejná trička a tílka bez aplikací, volnočasové kalhoty, džíny, povlečení, mikiny, kraťasy, tepláky, spodní prádlo, ponožky, kapesníky, pyžama, ručníky, župany, osušky, zástěry nebo ubrusy.

Do prádelního koše naopak nepatří bundy, obleky, šaty, koberce, košile, a objemnější věci jako jsou záclony nebo závěsy, nebo speciální věci z kůže či peří. Takové věci je potřeba poslat do čistírny či prádelny zvlášť.

Kolik se toho do prádelního koše vejde?

V Cleany.cz máme rovnou tři velikosti prádelních košů – 10 kg, 20 kg a 30 kg. Abyste si udělali představu o tom, co se do jednoho prádelního koše vejde, připravili jsme pro vás malý tahák. Když budeme počítat s tím, že jedno tričko váží kolem 200 g, prostěradlo 400 g, povlak na polštář 250 g, povlak na peřinu 650 g, froté osuška 500 g, ručník 350 g, utěrka 150 g, pyžamo 400 g a džíny 600 g, vejde se do 10kilogramového prádelního koše:
  • 10 triček
  • 3 džíny
  • 2 pyžama
  • 4 ručníky
  • 2 froté osušky
  • 2 prostěradla
  • 2 povlečení (polštář + peřina)
  • pár kusů spodního prádla

Podle našeho příkladu si tak můžete snadno vybrat velikost prádelního koše, který vám bude vyhovovat. Stejně tak jsou na vás i kombinace oblečení, jaké zvolíte při plnění prádelního koše, ale vždy by měl prádelní koš obsahovat jen věci, které do něj patří. Jedině tak vám můžeme zajistit, že se k vám oblečení vrátí čisté a vyžehlené včas.
 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment