Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Čištění kabátů se vám vyplatí!

22. 11. 2022

Čištění kabátů se vám vyplatí!

Podzim se už přihlásil o slovo, a tak je na čase se mrknout do skříně a vytáhnout oblíbený zimní kabát. Že je na to ještě brzy? No, jak se to vezme, neříkáme, že kabát musíte začít nosit, protože v kalendáři svítí „listopad“. V každém případě byste ho měli prohlédnout, vyvětrat a možná i nechat vyčistit.

Pojďte se podívat, jak se po letní pauze postarat o vlněný, flaušový či prošívaný kabát, aby vás hřál celou zimu. Díky pravidelné a šetrné péči se navíc nemusíte bát zbytečných investic za nákup nového kabátu, což se v současné době poměrně hodí.

Čištění kabátů v čistírně se vyplatí

Pokud se budete chtít v rámci šetření pustit do čištění kabátu sami doma, zadržte. Rovnou vám prozradíme, že ve všech internetových diskuzích, kde se rozebírá čištění zimních kabátů a bund, se dozvíte to samé – pošlete kabát do čistírny. A je to tak, to nejlepší, co můžete pro kabát udělat, je poslat ho do čistírny. Nemusíte se obávat horentních částek za čistírnu. Za vyčištění kabátu zaplatíte 319 Kč, za sezónu ho necháte vyčistit jednou možná dvakrát. Čistírna vás tedy vyjde na 638 Kč za rok. Když uvážíte, že kabát budete nosit zhruba 4 měsíce v roce, vyjde vás čištění vašeho flaušového či vlněného kabátu na cca 6 Kč za den. U péřových kabátů bude tato částka cca 7,50 Kč. A to už není až tak vysoká částka, co myslíte?

Když uvážíte, ceny nových vlněných i péřových kabátů, je tato částka opravdu zanedbatelná. A škoda, kterou byste si tak způsobili pokusem o praní doma by byla velká.

Čistý kabát = půl zdraví!

Kromě finanční stránky, je tu ještě další důvod, proč byste měli čistírnu zvážit. Pravidelná údržba zimního oblečení je důležitá i z hygienických důvodů. Na oblečení se totiž zachycují bakterie, které mohou mít negativní vliv na vaše zdraví. Když nebudete oblečení pravidelně čistit, můžete být náchylnější k nachlazení a dalším nemocem. Navíc bude čistý kabát vypadat hezky a jeho barvy budou zářit. Kromě toho bude pěkně vonět po celou sezónu.

Pokud tedy chcete své zimní kabáty udržet ve formě a šetřit za časté čištění v čistírně, je tu také pravidelná údržba. Dodržujte tyto tři kroky a budete mít jistotu, že čistírna stačí opravdu jen 2x do roka.

Po každém nošení

Vlna má schopnost nasávat vodu, vytváří díky tomu teplo, kvůli kterému se používá pro výrobu kabátů. Ale nese to s sebou také problémy, voda se ve vláknech drží, a proto je potřeba se jí pravidelně zbavovat. Po příchodu domů byste neměli odkládat kabát hned do skříně, pověste ho nejdřív na ramínko a nechte proschnout na větraném místě. Zabráníte tak vzniku plísní a zatuchlému zápachu.

Zbavování nečistot

Běžných nečistot se pohodlně zbavíte sami. Pořiďte si samolepící váleček, kterým odstraníte prach, zvířecí chlupy, vlasy a jiné drobné suché nečistoty. Opakujte to i několikrát týdně. Pokud se však na kabátě objeví skvrna, nepouštějte se do čištění a svěřte ho do rukou odborníků. I šetrný program na praní by mohl nenávratně poškodit podšívku kabátu.

Uložení

Když se kabát vrátí z čistírny a už se ho nechystáte nosit, vložte ho do speciálního obalu na šaty, nezapomeňte přidat odpuzovač škůdců. Perfektně pro tyto účely funguje levandule, skořice nebo rozmarýn. Proti molům pomáhá také dostatečné větrání skříní.

Jak vyprat vlněný kabát doma?

Jak jsme již uvedli v úvodu, vlněný či flaušový kabát opravdu nikdy neperte. Pokud se vrátíte domů a kabát nevoní, můžete použít náš tajný tip. V koupelně pusťte teplou vodu a zavřete dveře. Vytvoříte tím parní lázeň, do které pověsíte kabát. Z parní lázně ho po 20 minutách vytáhněte a očistěte ho měkkým kartáčkem. Potom nechte kabát postupně vychladnout a pořádně uschnout. To samé platí pro vlněné kabáty s kašmírem.

Zimní kabáty a parky se ale skutečně vyplatí posílat do čistírny, protože doma je nevyčistíte tak dobře, a především je můžete poškodit. Když se proto rozhodnete, dobře si vyberte provozovnu. Ne v každé čistírně jsou totiž připraveni na čištění vlněných, kašmírových a jiných kabátů z přírodních vláken.

Vybírejte si čistírny, které mají s čištěním přírodních materiálů zkušenosti. Abyste se však nemuseli prokousávat hromadou referencí a hodnocení, pošlete kabát do čistírny přes náš formulář. My vždy vybíráme prověřené čistírny, kde se o vaše oblečení dokáží skvěle postarat.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment