Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Ekologické praní a čištění nejen zimních kabátů

08. 02. 2022

Ekologické praní a čištění nejen zimních kabátů

Než obléknete zimní kabát, měli byste se zamyslet nad tím, kdy jste ho naposledy čistili. Když totiž podceníte údržbu zimních svršků, můžete si zadělat na pořádné nachlazení. Neznamená to však, že byste měli všechno bezhlavě cpát do pračky. S klidem je pošlete k nám, my je vyčistíme během chvilky a navíc ekologicky. Dvě z našich poboček jsou totiž nově vybaveny pračkami s eko technologií SoftWash Xtreme Care.

Na zimních bundách a kabátech se stejně jako na ostatním oblečení hromadí bakterie, které mohou mít negativní dopad na vaše zdraví. Jisté je, že je nemusíte prát tak často jako například košile či trička, přesto by měly podstoupit čištění minimálně několikrát za sezónu.

Jak často čistit zimní kabát?

Ideálně byste si měli nechat kabát a zimní bundy vyčistit ještě předtím, než je po mnohaměsíčním skladování ve skříni poprvé obléknete. Ať je kabát cítit zatuchlinou, nebo vypadá čistě, vždy je lepší dopřát mu před sezónou profesionální čištění.

To byste měli v průběhu zimy zopakovat minimálně jednou – v závislosti na četnosti používání kabátu i vícekrát. Čištění lidé často odkládají, protože nemívají zimních svršků tolik, ale stačí se zamyslet, s čím vším denně přijdete do kontaktu. Madla dveří, držadla v MHD, nákupní košíky, zábradlí, tlačítka ve výtahu, mince a bankovky – to vše a mnohé další je potenciálním zdrojem bakterií.

Jakmile sezóna skončí, měli byste kabát před uskladněním nechat znovu vyčistit. Jinak riskujete, že se bude celá skříň hemžit bakteriemi.

Šetrný přístup k oblečení i k planetě

Zimní oblečení je v současné době často ušito z choulostivých materiálů, o vlně ani nemluvě! Proto je potřeba k jeho čištění přistupovat s největší opatrností. Vždy dbáme na to, aby se k vám vaše oblečení vrátilo v perfektní formě a bylo připravené na nošení. Stejně tak nám leží na srdci i životní prostředí. Proto jsme velice rádi, že naše pobočky posílily rovnou dvě pračky, které využívají technologii SoftWash Xtreme Care.

Ta se vyznačuje velmi vysokou efektivitou a čisticím procesem šetrným k životnímu prostředí. Při čištění se spotřebovává méně elektrické energie, minimální množství vody, a navíc se používají výhradně biologicky odbouratelné prací prostředky, které neznečišťují vodu ani vzduch a jsou vhodné pro dětské a kojenecké oděvy.

Nová technologie přináší i další nesporné výhody, které se vám budou jistě líbit. Vaše oblečení bude vyčištěné mnohem rychleji než při použití běžných technologií. V porovnání s chemickým čištěním přináší tato technologie zářivější barvy, bělejší bílou a snadnější odstranění olejových skvrn.

Ekologicky lze čistit všechny materiály

Zimní oblečení se vyrábí z řady nejrůznějších materiálů a jejich kombinací, proto je v podstatě nemožné si takové oděvy udržovat doma v malé pračce. Uděláte tak nejlépe, když je svěříte do rukou profesionálů. SoftWash Xtreme Care poskytují velmi citlivou a jemnou péči řadě materiálů včetně sportovních membrán jako je například GoreTex. Ošetřené oblečení je velmi příjemné na dotek a naprosto funkční. Nemusíte se tedy bát, že by vaše sportovní oblečení ztratilo vlastnosti, kvůli kterým jste ho pořídili.

Kromě zimního a sportovního oblečení se však ekologicky dají čistit i kožené bundy, kalhoty, motorkářské kombinézy, vlna, angorská vlna, kašmír, semiš, hedvábí, ale i domácí textilie, potahy na nábytek a ohnivzdorné oděvy.

Výhod, které nabízí ekologické praní je velká řada. My jsme pro vás shrnuli ty nejdůležitější, díky kterým bude vaše oblečení krásně čisté a voňavé. Zároveň však můžete mít dobrý pocit, že jste svým praním nezatížili životní prostředí a pomohli tak snížit uhlíkovou stopu. Tak neváhejte a pošlete své oblečení k našim profesionálům, kteří se o něj postarají se vší parádou.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment