Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Udržte své pracovní a společenské oblečení ve formě

27. 05. 2020

Udržte své pracovní a společenské oblečení ve formě

Chodíte pravidelně v obleku nebo máte v práci předepsaný dresscode? Pak určitě přemýšlíte nad tím, jak udržet své oblečení v co nejlepší kondici, po dlouhou dobu. Možností máte víc, ale ne všechny jsou z dlouhodobého hlediska pro oblečení vhodné. Jednou z nejšetrnějších a zároveň nejúčinnějších je apretace oblečení.

Co je apretace?

Apretace je konečná úprava tkanin, díky které se dosáhne lepšího vzhledu a odolnosti tkanin. Díky apretaci zabráníte pomačkání a zašpinění oděvu. Oblečení se tak stane odolnějším proti přírodním vlivům, prachu a smogu.
Apretace je proto ideální pro údržbu společenských oděvů, které se často muchlají a také pro konečnou úpravu uniforem recepčních, číšníků nebo servírek. Jejich oblečení musí za všech okolností vypadat perfektně během celé směny. Díky speciální údržbě, kterou poskytne apretace tomu tak opravdu bude.

Snížená mačkavost je však jen jednou z výhod apretace. Mikrovrstva, která vznikne na povrchu oděvu, brání i znečištění, proto je vhodná i pro údržbu rondonů, zástěr a dalších uniforem, kde hrozí znečištění.
Apretace je také vhodná pro divadelní a filmové kostýmy. V těch se musí herci na jevišti hodně pohybovat a je potřeba, aby vždy vypadaly perfektně. Zároveň není možné, aby je kostymérky každý den praly a žehlily. Apretace tedy umožní opakované používání kostýmů bez toho, aby se musely často prát a žehlit.

Jak apretace probíhá?

Při apretaci se na oblečení aplikuje speciální prostředek ve formě aerosolu, který se poté zažehlí do oděvu. Právě proto se dají apretovat pouze oděvy, které se dají žehlit. Po zažehlení totiž vznikne na oblečení transparentní vrstva, která pomůže oděvu držet fazónu. Zároveň brání znečištění, případné nečistoty se nedostanou do hloubky vlákna. Zároveň se oživí barvy oděvu. Kromě toho se oděv stává více odolný proti přírodním vlivům, prachu a smogu.

Povrchová úprava pro všechno oblečení

Jak můžete vidět, apretace je perfektní nejen pro pracovní oblečení, ale i pro společenské oděvy. Vaše saka, kostýmky i dámské šaty i obleky ocení takovou péči alespoň jednou za čas. Kromě toho, že se nebudou mačkat a případná kapka vína je tolik neohrozí, navíc si udrží krásně zářivé barvy.

Oblíbenou povrchovou úpravou oblečení je také impregnace. Ta se však používá pro sportovní a funkční oblečení. Chrání ho totiž před promoknutím a zároveň udržuje jeho prodyšnost. Impregnace vydrží na oblečení aktivní 2 až 3 měsíce, ale obnovovat byste ji měli, obdobně jako apretaci, při každém praní.

Právě tyto povrchové úpravy jsou jedním z důvodů, proč byste měli své pracovní a společenské oblečení posílat do čistírny. Vedle profesionálního přístupu k praní se vyškolený personál postará i o aplikaci povrchové úpravy jako je například apretace. Impregnaci můžete aplikovat doma, ale s apretací je to trochu jinak, s tou si doma neporadíte.

Když k tomu navíc připočtete, že se nemusíte o nic starat, stačí pouze uvést do formuláře, že kromě praní, čištění a žehlení chcete také oblečení apretovat či impregnovat. Kurýr si u vás oblečení vyzvedne a odveze ho do čistírny. Čisté, vyžehlené a ošetřené vám ho potom přiveze zpátky.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment