Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jak na ekologické balení vánočních dárků?

07. 12. 2022

Jak na ekologické balení vánočních dárků?

Vánoční svátky jsou spojovány s klidem, štěstím, radostí a pohodou, avšak životní prostředí kvůli nim tak úplně v pohodě není… Při vánočních radovánkách vzniká ohromné množství odpadu. Jeho součástí jsou i jednorázové balicí papíry, které zažijí doslova jen pár minut slávy. Po těch několika minutách jsou roztrhány a vyhozeny. A pak, přírodo, starej se. Chcete přistupovat k planetě zodpovědněji a ulevit jí (nejen) během Vánoc? Pak vyměňte klasický balicí papír například za textil!

Existuje tolik ekologičtějších způsobů oslav vánočních svátků. Bohužel drtivá většina lidí dává přednost jednorázovým a přírodu devastujícím způsobům, protože se zdají být jednodušší. A přitom na ekologičtějším balení dárků není nic složitého. Jedná-li se o znovupoužitelné obaly, dokonce ušetříte čas, neboť nebudete muset rok co rok běhat po obchodech a shánět nové. Jednoduše si znovupoužitelné obaly uložíte do komory a za rok je hned najdete a využijete. Takže po čem sáhnout, pokud chcete začít slavit Vánoce s ekologičtějším přístupem?

ROZLUČTE SE S BALICÍM PAPÍREM A PŘIVÍTEJTE TEXTIL

Jakýkoli textil lze oproti papíru použít víckrát než jednou. Vánoční dárky můžete zabalit do textilních obalů, které seženete v obchodech, nebo si je snadno vyrobit. Na vlastnoruční výrobu můžete použít stará povlečení, prostěradla i trička. Vytáhnete-li jehlu a nit, případně šicí stroj, během chvíle vytvoříte krásné pytlíčky, do nichž ukryjete jakýkoli dáreček. Pokud se vám nechce šít, stačí použít ,,cáry“ látky a dárky jimi obmotat. Příklady zabalení dárků do textilu naleznete i na našem instagramovém účtu v sekci REELS.
 
Balení dárku do šátků


KDYŽ BALICÍ PAPÍR, TAK RECYKLOVANÝ

Na českém i zahraničním trhu existuje spousta výrobců, kteří se soustředí na výrobu recyklovaných a recyklovatelných papírů, včetně těch balicích. Pokud tedy chcete zůstat u tradičního balení dárků do papírů, dejte radši přednost těmto před klasickými. Na výběr je ze široké škály potisků. Nechybí však ani nepotištěné, které se mohou stát plátnem vaší fantazie. Pomalujte je, potiskejte dle libosti. Balení dárků se tak stane zároveň kreativní a zábavnou činností. A kromě rolí papírů jsou k dostání i papírové krabičky, jejichž služby využijete v dalších letech.
 
Balení dárku do použitého papíru

DALŠÍ VYUŽITÍ NOVIN PO JEJICH PŘEČTENÍ

Je to tak, noviny pro balení dárků poslouží dobře. Do velkých archů novin zabalíte cokoli. Ozdobte je větvičkami, sušeným ovocem, rostlinami či něčím k zakousnutí a rázem je na světě originální a ekologičtější obal.
 
Balení dárku do novin

 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment