Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jak odstranit skvrny ze slavnostního oblečení?

22. 12. 2019

Jak odstranit skvrny ze slavnostního oblečení?

Vánoční svátky se kvapem blíží a s nimi i bujaré oslavy a večírky. K slavnostní tabuli se hodí pěkné oblečení, o vánočních večírcích, ani nemluvě! Během takových akcí naše oblečení často utrpí nějakou tu újmu v podobě skvrny od jídla či nápoje. Nebojte se, my vám poradíme, jak se nejčastějších skvrn z vašeho svátečního oblečení zbavit.

Nehody se stávají, to je zkrátka fakt. Nenechte si zkazit zábavu tím, že jste si potřísnili oblíbenou blůzku, šaty nebo kalhoty. Máme pro vás rychlé tipy na čištění skvrn, které vás při oslavách mohou potkat. Malá rada na začátek, než se do čištění pustíte, zjistěte si, z jakého materiálu je daný kousek ušitý.

Jak odstranit skvrny od červeného vína?

Všichni to známe, oblíbené oblečení, které rádi nosíme na všechny slavnostní příležitosti, na sobě najednou mají obrovskou skvrnu od červeného vína. Podle našich babiček na červené víno nejlépe funguje sůl. Tu na skvrnu nasypete a necháte do ní nasát víno, použít můžete i citronovou šťávu či jedlou sodu. To sice zažehná největší škody, ale musíte mít na paměti, že sůl i citronová šťáva jsou dost agresivní a mohou poškodit vlákna v látce a oblečení nenávratně zničit. Pokud tedy chcete, aby vám šaty vydržely co nejdéle, měli byste je raději nechat vyčistit v čistírně.

Jak odstranit mastnotu z oblečení?

Když se zvednete od slavnostního stolu a na košili se vám skví mastná skvrna od bramborového salátu či smaženého kapra, sáhněte po prostředku na mytí nádobí. Trochu prostředku dejte na skvrnu a jemně promněte, až se vytvoří pěna, tu potom opláchněte a dejte prát. Během oslav však často není na takové věci čas a skvrny zaschnou.

Když si chcete být jistí, že budou košile opravdu čisté, nechte je odvézt do prádelny, které nabízejí i žehlení prádla, takže se vám vrátí čisté, voňavé a perfektně vyžehlené košile.

Jak odstranit skvrny od potu?

Vánoční večírky se často nesou ve znamení tance. Ráno po večírku nejsou koktejlky ani obleky v úplně nejlepší formě. Nejčastěji se na oblečení objevují skvrny od potu, které jsou nejviditelnější na bílém oblečení. Jak odstranit skvrny od potu vám jistě prozradí internet, jenomže to za vás neudělá. Čištění pomocí pracího prostředku a následného použití 3% peroxidu je navíc poměrně zdlouhavá činnost.

Rychlejší a především jistější bude poslat oblečení do čistírny, odkud vám ho v perfektním stavu přivezou akorát včas na další večírek.

Každý z nás má nějaké oblíbené oblečení, o které nechce za žádnou cenu přijít, a to se dá zařídit. Když se budete o své svršky dobře starat, budou vás doprovázet roky. K dobré péči patří i šetrná údržba. Nesmíte zapomenout, že každý materiál potřebuje něco jiného. I když se snažíme, ne vždy jsme schopni to našemu oblečení nabídnout doma, proto je lepší ho svěřit do rukou profesionálů. Ti si dovedou poradit i s těmi nejzákeřnějšími skvrnami.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment