Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jaro je tady! A s ním i jarní úklid…

03. 03. 2020

Jaro je tady! A s ním i jarní úklid…

A je to pomalu tady! Jaro se blíží a s ním i výměna šatníku ze zimního na jarní. Kromě toho vás však nejspíš čeká i jarní úklid. Pokud i vy patříte k těm, kteří si uklízení příliš neužívají, jistě oceníte naše tipy, jak si ho usnadnit.

Uklízení není nic zábavného a jistě existuje určitě spousta jiných činností, kterým byste se věnovali radši, ale udělat se to musí. Když si však všechno dobře naplánujete, všechno vám půjde rychle od ruky. Nakonec budete mít doma krásně čisto a ještě k tomu budete mít skvělý pocit z dobře odvedené práce.

Plánuji, plánuješ, plánujeme

Místo chaotického pobíhání s prachovkou po bytě si v klidu sedněte a sepište si seznam úkolů. Jednak na nic nezapomenete a jednak si potom užijete dobrý pocit při odškrtávání hotových položek ze seznamu. Čím víc vás bude, tím dříve to bude za vámi. Zapojte do uklízení rodinu nebo spolubydlící a udělejte si z něj malou soutěž, uvidíte, že si nakonec užijete i spoustu zábavy.

Úklid zahajte tím, že vyklidíte úložné prostory, jako jsou sklepy a komory. Tam pak můžete uložit přebytečné věci z bytu a vyčištěné zimní oblečení. Vyházejte porouchané věci, které by se někdy mohly hodit i ty, které plánujete už roky opravit. Potom se pusťte do jedné místnosti po druhé. Začněte v ložnici, pokračujte v obývacím pokoji a na konec si nechte koupelnu a toaletu. Důvody k tomu jsou logické, při uklízení budete potřebovat vyměňovat vodu, kdybyste začali v koupelně, nakonec byste ji museli uklízet znovu.

Ložnice

V ložnici na vás čeká úklid postelí a úložných prostorů a skříní. Než se do toho ale pustíte, umyjte okna. K pořádnému mytí oken patří i čištění žaluzií, praní záclon a závěsů.

Důležité je postarat se o postele, vysajte matrace a vyčistěte přikrývky a deky. Na jaře byste také měli vyměnit zimní, teplé přikrývky za letní a lehčí. Nehraje roli, jestli dáváte přednost umělému vláknu, peří nebo ovčí vlně, v každém případě věnujte jejich čištění pozornost. Některé materiály navíc není vhodné prát v pračce, nechte je proto spíše vyčistit v čistírně. Zpátky se vám vrátí čisté, voňavé a především v perfektním stavu. Vy je pak už jen uložíte na příští sezónu.

Do čistírny pošlete větší kusy bytového textilu, jako jsou přehozy, závěsy, záclony nebo povlečení. Velké kusy se totiž v domácí pračce špatně perou, a navíc je ani není ve většině případů kde sušit.

Obývací pokoj

Utřete prach, vyměňte zimní dekorace za letní. Zimní dekorace často obsahují suché květiny, ty oprašte a uložte nebo vyhoďte a do bytu přineste živé květiny. Dekorace vybírejte v živých a veselých barvách, ty se k jaru hodí mnohem víc.

Vyperte dekorační polštáře, přehozy na gauč i křesla. Na parkety a plovoucí podlahy použijte speciální čisticí prostředky.

Pokud máte doma koberce, vysajte je a poté vyčistěte pomocí přístroje. Kobercům byste měli věnovat dostatečnou péči především proto, že se v nich často usazují nečistoty, prach a žijí v nich roztoči. Aby však koberec zůstal čistý a nepoškozený, je nutné vybrat správný způsob. Ten vyberte podle materiálu a také rozsahu znečištění koberce.

Jinou péči potřebuje vlněný koberec a jinou syntetický. Rozdílný je i přístup k čištění kusových koberců a jiný k čištění těch celoplošných. Kusové koberce totiž můžete sbalit a poslat vyčistit do čistírny, kde se o něj postarají. Objednat si můžete i firmu, která přijede k vám domů se strojem a koberec vyčistí přímo u vás doma. To se vyplatí především v případě, že máte velké koberce, které je potřeba vyčistit strojově.

Skříně

Jarní úklid je skvělá příležitost, jak probrat své svršky a vytřídit věci, které už nechcete nosit. Odnést ho můžete do charity, prodat nebo přešít. Najdete jistě i oblečení, které je potřeba opravit nebo vyčistit. Ze skříní vyberte i zimní oblečení a připravte ho na zaletnění. Péřové bundy, svetry, kožené bundy i lyžařské oblečení raději pošlete do čistírny, odkud se vrátí čisté a voňavé. Čisté ho potom uložte do krabic či vakuových pytlů, díky kterým ho ochráníte před prachem, moly i dalšími nečistotami.

Jak můžete vidět, když si práci dobře zorganizujete a k tomu navíc využijete pomoc profesionálů, pak vám všechno půjde rychleji a snáze. Vy si pak budete moci v ušetřeném čase vyrazit ven za zábavou s přáteli nebo s rodinou.

 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment