Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Festival starterpack, aneb co si zabalit na hudební či filmový festival?

04. 07. 2023

Festival starterpack, aneb co si zabalit na hudební či filmový festival?

Léto je v plném proudu a k tomu patří i navštěvování hudebních a filmových festivalů. Pokud se taky na některý chystáte, pak asi přemýšlíte nad tím, co si s sebou zabalit. Abyste nemuseli dlouho tápat před otevřenou skříní, máme pro vás pár tipů, jak se co nejefektivněji sbalit na fesťák.

Zabalit se správně na festival zahrnuje přípravu na nejrůznější situace, abyste si mohli užít festivalovou atmosféru a zároveň byli připraveni na nepříznivé podmínky. Samozřejmě je potřeba vzít v úvahu, místo, kde se festival koná, typ ubytování a také účel. Jiné věci budete potřebovat na hudebním festivalu, který se odehrává na louce mimo město a kde budete spát ve stanu a jiné na filmový festival uprostřed města.

Roli hraje také způsob dopravy, protože pokud pojedete vlakem a všechno ponesete v batohu na zádech, je na místě si seznam věcí opravdu promyslet. Auto toho uveze dost a můžete ho naplnit až po střechu, ale i tak zvažte, jestli s sebou potřebujete vozit úplně všechno. Jak jistě víte, auto není trezor, a nakonec byste mohli skončit vykradení. A to samé platí i pro stan.

Stan, spacák a karimatka

Pokud máte v plánu trávit festivalové noci ve stanovém městečku, stan a spacák jsou naprostou nezbytností. Vyberte si kvalitní stan, který je snadno přenosný a rychle se staví. Ujistěte se, že spacák je dostatečně teplý a pohodlný. Ideálně si ověřte, že stan je správně impregnovaný a nepropouští. Karimatka pro pohodlné spaní je také velmi důležitá. Pokud máte nafukovací, vyzkoušejte si, že vám nikde neutíká.

Festivalové oblečení

Oblečení je velké téma především pro dámy, které chtějí za všech okolností vypadat skvěle. Což není ve festivalových podmínkách vůbec jednoduché, nicméně to není nemožné. Při výběru jednotlivých kousků zohledněte očekávané počasí během festivalu. Než se pustíte do balení, zkontrolujte předpověď počasí a zabalte si podle ní. Vezměte s sebou několik kusů oblečení, které můžete mezi sebou různě kombinovat, a tím se mohli přizpůsobit různým podmínkám.

S množstvím triček a letních šatů to nepřehánějte, ať po návratu nezjistíte, že jste polovinu batohu balili zbytečně. Rozhodně nezapomeňte na mikinu, nepromokavou bundu a náhradní ponožky. I když je pochopitelné, že chcete vypadat skvěle, na drahé a nové kousky raději zapomeňte. Kromě toho, že by se mohlo oblečení poničit, polít a ušpinit, mohli byste o něj přijít, a to by byla škoda.

Rozhodně netvrdíme, že byste se měli vypravit na festival ve starých hadrech na vyhození, ale zvažujte, co si s sebou vzít.

Váš seznam na festival by mohl vypadat asi takto:

  • pohodlné, funkční oblečení vhodné do každého počasí: kalhoty nebo sukně/šaty, tričko, svetr/mikina s kapucí vč. náhradního oblečení
  • spodní prádlo a ponožky na každý den
  • pyžamo/věci na spaní
  • bunda do deště nebo pončo do deště či pláštěnka
  • robustní obuv
  • gumáky
  • sluneční brýle
  • pokrývka hlavy
  • šál či šátek
  • plavky

Obuv

Vyberte si pohodlnou obuv, která vám umožní dlouhé chození a stání. Festivalové plochy mohou být nerovné a bahnité, takže se raději vyhněte sandálům a jiné nevhodné obuvi. Dobrou volbou jsou pevné boty nebo tenisky. Do městských podmínek si mohou dámy vzít baleríny, které se hodí k letním šatům i džínovým šortkám.

Hygiena a léky

Na pobyt do stanového městečka si s sebou vezměte dostatek toaletního papíru, vlhčených ubrousků a dezinfekčního gelu na ruce. Nezapomeňte také na základní léky, jako je lék proti bolesti hlavy, léky na alergie nebo léky na trávicí potíže. Nezapomeňte ani na své obvyklé léky, které běžně berete.

Přenosné nabíječky a powerbanky

Na festivalu bude pravděpodobně omezený přístup k elektřině. Mějte s sebou přenosné nabíječky a powerbanky pro dobíjení svých elektronických zařízení, jako jsou mobilní telefony, fotoaparáty nebo powerbanka.

Jídlo a pití

Zkontrolujte si pravidla festivalu ohledně jídla a pití. Obvykle je možné si vzít vlastní občerstvení, ale některé festivaly mají omezení na skleněné láhve a alkohol. Ujistěte se, že máte dostatek vody na pití a zvažte také zdravé snacky, které vám dodají energii.

Zabalte si do batohu také další důležité věci

  • Sluneční brýle a opalovací krém: Ochrana proti slunečnímu záření je velmi důležitá. Zvolte kvalitní sluneční brýle s UV ochranou a opalovací krém s vysokým faktorem ochrany, abyste se při čekání na svou oblíbenou kapelu nespálili
  • Kapesníky a vlhčené ubrousky: Ty se vám budou hodit pro různé účely, jako je utírání potu nebo rychlé osvěžení.
  • Peníze a platební karty: Zkontrolujte, zda máte dostatek hotovosti nebo platební karty, protože na festivalu může být omezený přístup k bankomatům.
  • Identifikační doklady: Mějte s sebou platný doklad totožnosti, například občanský průkaz nebo cestovní pas.

Když budete balit s rozmyslem. Kromě toho, že se nebudete pod tíhou svého batohu prohýbat, rozhodně to oceníte po návratu. Nestrávíte pak praním několik dalších dní. Když navíc budete vybírat kousky, které barevně ladí, pak budete mít hotovo během chvilky. A kdyby se vám náhodou nechtělo s praním zdržovat, tak přeci víte, že se můžete spolehnout na nás a náš prádelní koš.
 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment