Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jak dobře vyčistit svatební šaty?

14. 02. 2020

Jak dobře vyčistit svatební šaty?

​Každá nevěsta si přeje, aby byl její velký den naprosto dokonalý. S tím se také pojí nádherné svatební šaty, které září na dálku. V takovém stavu většinou však přežijí jen obřad, s postupujícím časem se na nich objeví nejrůznější skvrny, kterým se zkrátka nedá zabránit. Podívali jsme se proto na to, jak vyčistit svatební šaty a přitom je neproměnit v kostým na maškarní.

Dá se říct, že v současné době existují tři typy nevěst. Jedny si půjčí šaty v půjčovně, jiné si je nechají ušit na míru a pak si je uloží do skříně a ty třetí si je koupí a po svatbě je pošlou dál. Ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, počítejte s tím, že po svatbě šaty čeká co nejdříve údržba.

Svatební šaty vyčistěte rychle

Když se rozhodnete pro půjčení svatebních šatů, nemusíte si s jejich následným čištěním dělat starosti. Zpravidla vám ho půjčovna naúčtuje v rámci taxy za půjčení. Kolik vás to bude stát, se dozvíte přímo z ceníku nebo ze smlouvy, kterou s půjčovnou uzavíráte. Výhodou je, že můžete v klidu odjet na líbánky a o nic se nestarat.

Pokud patříte mezi nenapravitelné romantičky, které se svých šatů nedokáží vzdát, nezapomeňte šaty vyčistit ještě před uložením do skříně. Brzké čištění platí i pro ty nevěsty, které se rozhodnou své šaty po svatbě prodat. Čím déle budete s čištěním otálet, tím více se skvrny do látky „zažerou“ a vy se jich pak budete jen těžko zbavovat.

Jak správně vyčistit svatební šaty?

Abyste jim poskytly tu nejlepší péči a šaty zůstaly stále krásné, tak jako ve váš svatební den, musíte si zjistit, jak je čistit. Každý materiál si žádá své, proto si nezapomeňte uschovat informace o údržbě, které vám dali v obchodě. U šatů šitých na míru vám vaše švadlena jistě tyto informace ráda sdělí, nezapomeňte se jí zeptat.

Obvykle se pro svatební šaty doporučuje suché čištění nebo profesionální čištění za mokra. Každá látka má své charakteristické vlastnosti, na jejichž základě různě reaguje na teplotu vody i na chemikálie.

Jaké skvrny se na svatebních šatech nejčastěji vyskytují?

Vzhledem k tomu, že šaty na sobě máte celý den, jsou skvrny na svatebních šatech úplně normální. Nejvíc zabrat dostane jistě lem šatů, který se dotýká země. Ten bude nejvíce znečištěný hlavně v deštivých dnech. Dále jsou hodně časté skvrny od potu, jídla či make-upu. Kromě skvrn, které jsou vidět, šaty budou načichlé nejrůznějšími pachy.

Čištění svatebních šatů doma

Stejně jako většinu společenských šatů, ani ty svatební většinou nelze prát v pračce. Nesmí se bělit, ani chemicky čistit. Kromě materiálu, o kterém máte informace od výrobce, musíte brát v potaz i zdobení, které se na šatech objevuje. Většinou ho tvoří kamínky, flitry, korálky či krajky. Právě zdobení bývá kamenem úrazu i při šetrném praní svatebních šatů v pračce. Ideálně dejte šaty do nějakého plátěného vaku a perte za použití nejjemnějšího programu na nejnižší teploty do 30⁰C.

Pokud zhodnotíte, že šaty nejsou zralé na praní v pračce, můžete vyzkoušet šaty vyčistit ručně. Přípravky na čištění skvrn ale nejdříve vyzkoušejte na malém kousku látky, který není moc vidět, abyste viděli, jak látka reaguje. Na lem šatů perfektně funguje například mýdlová voda. K čištění malých skvrn použijte měkký zubní kartáček, kterým nanesete čisticí přípravky.

Čištění svatebních šatů v čistírně

Svatební šaty bývají hodně objemné a často se vám do pračky ani nevejdou. Když k tomu připočtete zdobení a případnou neznalost materiálu, je lepší nechat šaty vyčistit u profesionálů. Máte jistotu, že se vám vrátí čisté, budou vonět a hlavně se při údržbě nesrazí ani nepoškodí. Šaty zkrátka budou vypadat skvěle, ať si je uložíte do skříně nebo je budete prodávat, aby mohly udělat radost další nevěstě.

Kdyby se však přeci jen něco nepovedlo a šaty se vám vrátily z čistírny špatně vyčištěné, zařídíme pro vás opětovné vyčištění zdarma. To se ovšem díky tomu, že spolupracujeme s prověřenými partnery, kteří mají dlouholeté zkušenosti, prakticky nestává.

 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment