Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

JAK PŘIPRAVIT ŠATNÍK NA JARO

16. 03. 2020 Nikola Havlíčková

JAK PŘIPRAVIT ŠATNÍK NA JARO

Tulipány už zdobí nejednu domácnost a to značí jediné – příchod jara. Pro jarní sezónu platí nepsané pravidlo úklidu a reorganizace šatníku za účelem výměny zimního oblečení za jarní. Jak připravit svou šatní skříň na jarní sezónu v duchu udržitelnosti a slow fashion? Na to je hned několik odpovědí, a tak si je pojďme společně zodpovědět.

PRYČ SE ZIMNÍMI BUNDAMI A KABÁTY
Je to víc než jasné - dejme vale péřovým bundám i hřejivým kabátům. Jejich služby nadále nebudeme potřebovat. V nejlepším případě je před uložením do různých úložných prostorů dejme vyčistit. Buďme pečliví a oblečení, u něhož se předpokládá dlouhá doba uskladnění, skladujme vždy perfektně vyčištěné a vysušené. Předejdeme tak nepříjemnostem v podobě útoku šatních molů. Proto je vhodné nechat zimní oblečení vyčistit a vysušit v čistírně, která vám zaručí perfektní přípravu oděvů k uskladnění. Poskytujeme čištění zimního oblečení všeho druhu, od bund a kabátů, přes lyžařské soupravy až po šály a čepice. A to za použití k přírodě i k textiliím nejšetrnějších technologií, takže vám s tímto krokem při přípravě šatníku na období rozkvětu přírody rádi pomůžeme.
 
PROVEĎTE ČISTKU
I přestože jsme při přípravě šatníku na zimu naplnili skříň všelijakým oblečením, je velmi pravděpodobné, že jsme jeho část za celou zimu vůbec neoblékli. Věřte nebo ne, neoblékneme je ani příští zimu, a tak se jich zbavme a uvolněme tak místo k jednoduššímu uspořádání oblečení ve skříni. Oblečení, kterého jsme se během zimy ani nedotkli, dejme na charitu, vhoďme do textilního kontejneru, darujme přátelům, odnesme do second handu nebo swapujme na různých akcích. Jarní úklid šatníku je ideální příležitostí pro vytřídění nenošeného oblečení, tak toho využijme.
 
VŠEHO S MÍROU
Jarní kolekce na nás útočí ze všech stran. Každý chceme do jarního šatníku vnést něco nového, svěžího. To je zcela přirozené. Nenechme se však strhnout nákupní horečkou a nad svými nákupy přemýšlejme, ať si vytříděnou skříň opět nezahltíme haldami oblečení, které nebudeme mít šanci unosit. Budeme-li chtít nové přírůstky do šatníku, dejme šanci lokálním designérům a výrobcům, kteří podporují udržitelnost. V Praze nakoupíme udržitelnou módu například v obchodě NILA, v Etikbutiku a v mnoha dalších.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment