Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

U koho se oblékat, abyste chránili planetu? Tyto udržitelné značky mají zelenou!

24. 06. 2022 Nikola Havlíčková

U koho se oblékat, abyste chránili planetu? Tyto udržitelné značky mají zelenou!

Země je naším domovem, a tak ji musíme hýčkat a ochraňovat. Bohužel tak ohromné množství lidí nečiní a dopady na životní prostředí jsou katastrofální. Řeč je nejen o chování jednotlivců, ale i gigantů v oblasti textilního a módního průmyslu, jenž se řadí k jedněm z nejvíce znečišťujících planetu. Právě tento průmysl má velký podíl mimo jiné na znečišťování ovzduší i vody a tvorbě odpadu. Pokud nechcete nezodpovědné výrobce podporovat, zaměřte se na ty, pro něž jsou ekologie, udržitelnost a etičnost na prvním místě. Představíme vám 5 značek, které si rozhodně zaslouží pozornost.

Jak se chovají etické značky?

Stručně řečeno mají etické značky snahu o pozitivní dopad na lidi, planetu i zvířata. To znamená, že jsou féroví jak ke svým zaměstnancům, kterým poskytují vhodné podmínky pro výkon práce a odměňují je férovou mzdou, tak i ke svým zákazníkům skrze vstřícnost a transparentnost.
Etické značky se rovněž zajímají o k přírodě šetrné využívání zdrojů a energie, snižování uhlíkové stopy, zodpovědné nakládání s vodou a bezpečné používání a likvidování chemikálií. A v neposlední řadě etické značky nic netestují na zvířatech a přiklánějí se k používání veganských materiálů. Případně si vybírají dodavatele (kupříkladu vlny, kůže a kožešiny), kteří zvířata respektují a poskytují jim ty nejvhodnější podmínky k životu v chovu.
Bohužel je mezi oděvními značkami velká spousta těch, kteří se eticky ani udržitelně nechovají. Které to jsou, si můžete přečíst v článku Chcete-li udržitelný šatník, vyhněte se těmto značkám.

Armedangels

Slogan ,,We are not here to make fashion. We are here to make change.“ mluví za vše. Německá značka Armedangels, která nabízí dámské i pánské oděvy, si velmi dobře uvědomuje, jaký je obecný životní styl většiny lidí a jak se chová drtivá většina výrobců oblečení. A to od etického chování, přes způsoby výroby až po dopady na životní prostředí.

Sortiment je cenově dostupný, stylový, eticky vyrobený a především kvalitní. Značka se pyšní certifikátem GOTS (Global Organic Textille Standard), což je nejpřísnější a nejuznávanější certifikace bio bavlny vyrobené v souladu s fair trade. Zaručuje pěstování bavlníku bez chemikálií a sleduje každičký krok od pěstování až po finální produkt.

Organic Basics

Basic kousky patří do každého šatníku. Tyto základní minimalistické oděvy se snadno kombinují, padnou každé postavě a sluší i každé věkové kategorii. Mnoho lidí si za tyto ,,obyčejné“ kousky nechce připlatit a kupuje je za nejnižší možné ceny u nezodpovědných prodejců, protože přeci za něco tak obyčejného se nevyplatí utrácet velké peníze… Zde je ta potíž. Právě v těchto univerzálních kouscích je největší síla, a proto se vyplatí investovat do kvality.

Pro dánskou značku Organic Basics jsou kvalita a udržitelnost středobodem vesmíru. Spolupracuje s partnery, kterým není lhostejný dopad výroby na životní prostředí, a vybírá si pouze udržitelné a kvalitní materiály, mezi než patří organická bavlna s certifikací GOTS, recyklovaný nylon, recyklovaná vlna, recyklovaný kašmír či zodpovědně vyráběný tencel.

Tripulse

I sportovní oblečení lze vyrábět ekologicky a zodpovědně. Důkazem je fungování švédské značky Tripulse, která ochraňuje jak planetu, tak i lidi, a kombinuje kvalitu s komfortem a funkčností. Firma vyměňuje plast za prémiové přírodní materiály za účelem podpory zdraví životního prostředí. K výrobě funkčního sportovního prádla sahá, stejně jako ostatní zmíněné značky, po udržitelných a certifikovaných materiálech – tencelu nebo GOTS bavlně a dalších.

MUD Jeans

Kam pro udržitelné džíny? Jednoznačně k holandské značce MUD Jeans. Používání GOTS certifikované organické bavlny a recyklované bavlny je pro značku samozřejmostí. Dámy i pánové mají díky této značce na výběr ze spousty střihů i barev. Zajímavý je i koncept možnosti oprav nebo zapůjčení džínů po dobu jednoho roku. A jak vypadá zodpovědné chování MUD Jeans v číslech? Za poslední 4 roky při výrobě ušetřili 533 milionů litrů vody a za minulých 6 let fungování zachránili 66 787 párů džínů před spálením a vyhozením na skládku.

CARPASUS

Hlavními hodnotami švýcarské firmy CARPASUS, jež vyrábí pánské košile, ponožky, kravaty a kapesníčky, jsou kvalita, nadčasovost, ekologie, respekt, férovost a transparentnost. Veškerý sortiment je z přírodních materiálů, bavlny a lnu, které jsou pěstovány organicky bez použití geneticky modifikovaných semen. Respekt je viditelný nejen k přírodě, ale i k zákazníkům, zaměstnancům a partnerům. A díky transparentnosti je snadno dohledatelné vše, co pěstování, výroba i prodej zahrnují.

Zdroje: oficiální webové stránky značek, goodonyou.eco
 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment