Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Udržte své taneční kostýmy ve formě

03. 04. 2022

Udržte své taneční kostýmy ve formě

Letošní plesová sezóna sice neproběhla úplně tak, jak jsme zvyklí, nicméně to byla po covidové pauze přeci jen příjemná změna. Dokonce to vypadá, že letos se zlepší i podmínky pro svatby, což napovídá, že společenské oděvy budou mít zase pravidelné vycházky.

Ať jste příznivcem standardních tanců, latiny nebo jiného druhu tance, jistě přemýšlíte nad tím, v čem na parketu oslníte všechny přítomné. Pokud nejste profesionální tanečník či tanečnice, nejspíš nemáte takových outfitů nazbyt, proto je třeba se o taneční oblečení řádně starat, abyste si ho mohli náležitě užívat.

Obdobně jako každý jiný kus oblečení i taneční šaty je potřeba čas od času vyprat. Je však potřeba si při údržbě společenského oblečení dávat pozor, protože praní šatů na společenský tanec s sebou nese mnohá úskalí. Jemné a velmi choulostivé látky jsou totiž velmi náchylné k poškození. Když je dáte do pračky, velmi pravděpodobně z ní vytáhnete jen chuchvalec pomuchlané látky. Než se pustíte do praní tanečního kostýmu, měli byste se na něj náležitě připravit.

Co nedělat při praní společenských šatů?

Při praní společenských šatů, košil, kalhot či plesových šatů nepoužívejte běžné prací prostředky. Mnohem lepší jsou šampony nebo sprchové gely, protože obsahují látky, které jsou vhodné na praní látek pro společenské tance. Lehce oblečení odmastí, vyčistí, ale neodřou kamínky, korálky a flitry.

Nenamáčejte šaty nebo oblek na dlouhou dobu do vody, látkám to obvykle nedělá dobře. Šaty by mohly ztratit formu a po usušení už by nemusely držet tak dobře, jak jste byli zvyklí. Stejně tomu je i u košil a pánských kalhot. Kde pak ještě v závislosti na materiálu přijde, nebo nepřijde na řadu žehlení. I to se však dozvíte ze štítku.

Šaty na standard ani latinu, obleky, košile, kalhoty ani jiné společenské šaty neždímejte. Látka by se pomuchlala a nenávratně zničila. Stejně tak zapomeňte i na sušičku, ta by látku také poničila.


Doporučení pro praní společenských šatů

Než se pustíte do jakéhokoliv čištění, podívejte se na doporučení od výrobce. Obecně však platí, že byste šaty měli prát v chladnější, téměř studené, vodě, do které přidáte prací gel. Šaty namočte jen na pár minut a poté je položte na sušák a dejte pod šaty ručník, který budete pravidelně vyměňovat.

Máte doma malou tanečnici, která se věnuje latině? Nebo se chystáte na soutěž v latinskoamerických tancích sami? Pak se jistě důvěrně znáte se samoopalovacím krémem a se třpytkami. To vše se velmi snadno dostane i na šaty. Samoopalovacího krému se snáze zbavíte, když skvrnu před namáčením předčistíte pomocí zubního kartáčku.

Latino šaty mívají bohaté třásně, které při pohybu vypadají velmi efektně, ale při praní dělají jen samou neplechu. Aby vypadaly stejně dobře, jako když jste si je přinesli z obchodu, pak je po praní neždímejte, místo toho vemte fén a vysušte je. Pokud se třásně rozplétají, o pár milimetrů je zastřihněte a konce lehce zalakujte bezbarvým lakem na nehty. Pokud máte na šatech peříčka, vysušte je také fénem. Péřové boa byste měli čistit odděleně od šatů.

Nechte praní na profesionálech

Jisté však je, že některou práci je lepší nechat na profesionálech. Krásné taneční kostýmy na latino, standard, balet i jiné druhy tanců jsou velmi nákladné, stejně jako skvostné společenské nebo svatební šaty, proto se vyplatí jejich čištění přenechat profesionálům. Ti přesně ví, co si která látka žádá a jak nakládat s ozdobami a doplňky tak, a by se vám šaty vrátily zpět v té nejlepší formě a vy jste mohli na parketu zazářit.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment