Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Zachumlejte se do pohodlných udržitelných svetrů

23. 10. 2022 Nikola Havlíčková

Zachumlejte se do pohodlných udržitelných svetrů

Vrstvení, kabátky a svetry – to pravděpodobně nejlépe definuje odívání během podzimní sezóny. Výměna obsahu šatníku z letního na podzimní a zimní už v mnoha domácnostech proběhla. Pokud vám ale chybí svetr či kardigan a toužíte po originálním kousku, který byl vyroben zodpovědně, pak přinášíme několik tipů právě pro vás. Těchto pět společností staví lidi a životní prostředí nad zisk a zachovávají etické, ekologické a spravedlivé výrobní postupy.

Sézane

Značka Sézane, sídlící v Paříži, se specializuje na etickou výrobu, při níž využívá udržitelné a obnovitelné materiály, klade důraz na recyklační procesy a využívá eco-friendly obalů. Více než dvě třetiny oblečení vyrábí v Evropě. Síť fungující mimo Evropu je tvořena dlouhodobými partnerskými ateliéry v Indii či Portugalsku. Nejedná se však o klasické fabriky, jichž využívá fast fashion průmysl. Sézane upřednostňuje suroviny a udržitelné postupy totiž i mimo Evropu.

Sortiment svetrů a kardiganů je různorodý, a tak si na své přijdou jak milovníci minimalismu, barevnosti, tak i nejrůznějších střihů.

Thought

Podzimní a zimní udržitelný styl vdechne outfitům i londýnská etická společnost Thought. I pro ni jsou fair trade, udržitelnost, organické materiály a eco-friendly postupy tím nejdůležitějším při výkonu práce. Jejich svetry z přírodních a udržitelných vláken jako jsou bambus, organická bavlna s certifikací GOTS či recyklovaný polyester, dokonale ochrání při chladnějších teplotách. Kategorie ,,knitwear“ nabízí spíše minimalistický styl s praktickým využitím. Pro vytvoření jedinečného basic šatníku je Thought naprosto ideální.

Summersalt

Společnost Summersalt může svým názvem maličko klamat. Sortiment není složen pouze z letních oděvů, a tak kromě letních halenek a šatů je nabídka rozšířena i o udržitelné svetry a bundy. Summersalt používá recyklované a udržitelné látky, jako je Tencel, bavlna anebo recyklovaný polyester, které jsou pohodlné, slušivé a zároveň přátelské k životnímu prostředí. Stejně jako Thought se zaměřují spíše na jednoduché kousky, které se snadno kombinují, a tak zaručují maximum možností využití.

Reformation

Tencel, recyklovaná bavlna i recyklovaný len jsou udržitelnými materiály, které losangeleská firma Reformation využívá k výrobě oděvů v elegantním stylu. Reformation se rozhodně nebojí transparentnosti, a tak sdílí informace o tom, kolik vody a oxidu uhličitého bylo ušetřeno při výrobě konkrétního kusu oděvu. Udržitelnost je jádrem veškerého jejich fungování – od využívání továrny v Los Angeles přes volbu vhodných látek až po balení a maloobchodní prodej.

Seasalt Cornwall

Hlavními cíli anglické značky Seasalt Cornwall je vyrábět krásné oblečení, které je inspirativní a s dlouhou životností, sdílení lásky ke Cornwallu a snížení dopadů podnikání na životní prostředí. Většina tkanin je vyrobena ze 100% přírodních vláken, tedy například z bambusu, lnu nebo organické bavlny. Spravedlivé finanční ohodnocení zaměstnanců a zajištění bezpečných a férových pracovních podmínek je pro Seasalt Cornwall rovněž důležitým pilířem jejich práce.

Udrzitelne svetry

A protože koupě kvalitních a zodpovědně vyrobených svetrů je jistou investicí, je na místě zakoupené kousky správně udržovat, aby jejich krása zářila po co nejdelší možnou dobu a vy je tak mohli nosit po dlouhá léta. Tipy, jak (nejen) o pleteniny pečovat, se dočtete v našich článcích Jak pečovat o vlněné kousky, aby dlouho vydržely? a Víte, jak správně pečovat o mikiny a svetry?.

Zdroje: oficiální stránky značek, thegoodtrade.com

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment