Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Jaký byl rok 2020 v Cleany.cz?

08. 12. 2020

Jaký byl rok 2020 v Cleany.cz?

Blíží se konec roku a s ním přišel čas na trochu bilancování. Letošní rok nebyl ani zdaleka podobný těm předešlým a my doufáme, že ani těm budoucím. Pro nás však naštěstí nepředstavoval tragédii, a to i díky vám, našim zákazníkům. Jak to tedy u nás nakonec vypadalo, se můžete podívat do naší infografiky.

Naši kurýři vyzvedli celkem 4730 objednávek a stejné množství také přivezli čisté zpět k vám. To je v průměru 13 objednávek za den, a to už je slušná práce, co říkáte? Objednávky obsahovaly nejrůznější kousky a byly také různě veliké. Ta největší měla dokonce 312 položek, ta nejmenší obsahovala jednu mikinu.

Co se letos nejvíc čistilo?

Naprostý prim hrají celkem pochopitelně pánské obleky, těch jste k nám poslali přes dva tisíce. I když letošní rok svatbám zrovna nepřál, přeci jen se nějaké uskutečnily, a my měli tu čest postarat se o víc jak 80 svatebních šatů, které potřebovaly po svatebním veselí pořádně vyčistit.

Dost jste si oblíbili i jednu z našich nejnovějších služeb – čištění koberců. Zvládli jsme vyčistit 423 koberců v různých velikostech a k tomu ještě 50 kožešin. 

Protože se nelekneme žádné výzvy, pustili jsme se s vervou i do čištění slona. Ale nebylo to v zoo, v našem případě se jednalo o sloního maskota, kterého jsme zachránili od špíny.

Abyste neřekli, že se jenom vytahujeme, máme pro vás pár zajímavých faktů o praní, které vás možná překvapí.
Ušetřete si roky života!

Kromě toho, že praní je nepředstavitelná nuda, zabere vám až 3 roky života. Když k tomu navíc připočtete 55 minut týdně věnované žehlení, jste už na slušném čase, který by se dal strávit jinak. A přitom to všechno můžete stihnout za necelých 30 minut, které vám bude trvat posbírání prádla po bytě a objednání kurýra v našem formuláři.

Kolik programů znáte?

Za léta, co s námi automatické pračky jsou, prošly velkým vývojem. Ty první se objevily už před více než 100 lety a zdaleka nevypadal, jako ty dnešní a rozhodně toho ani tolik neuměly. Dnes má průměrná pračka 10 programů, ale vy je pravděpodobně neznáte všechny. Není se čemu divit, běžně se totiž používají jen dva, obvykle je to na 40°C a na 30°C.

Ztracené ponožky

Ponožky! Také máte doma Lichožrouty? I když jste si jistí, že do pračky dáváte všechny ponožky po dvou, vždy vyndáte alespoň z jednoho páru jen jednu. Děje se to po celém světě a vědci se snažili přijít na to proč, bohužel se jim to nepodařilo. Jisté však je, že tento jev má největší podíl na ztrácení ponožek na celém světě.

Z vrchu nebo zpředu

Možná vás nikdy nenapadlo, že v tom může být rozdíl, ale vědci zjistili, že pračky s předním plněním vyperou oblečení lépe něž ty, s plněním vrchním. Kdo by to byl řekl, že? Až se tedy budete příště rozhodovat, jakou pračku koupit, zamyslete se i nad tím, jestli se plní předem nebo vrchem.

Neplýtvejte vodou

Možná vás to překvapí, ale využívání profesionálních služeb prádelen a čistíren opravdu šetří životní prostředí. Čtvrtina vody, která se na světě spotřebuje, se využije právě na praní v domácích pračkách. V přepočtu na litry je to zhruba 31 500 litrů ročně, což je zhruba stejně, jako kdybyste si napustili 315 běžných van.

Z průzkumů také vyplývá, že většina lidí nenaplní pračku zcela a někdy dokonce pere pouze jeden kus oblečení. Množství spotřebované vody se ale nesníží. 

Šetřete životní prostředí

V čistírnách však dokáží pračku naplnit beze zbytku a tak se ušetří nejen voda, ale i prostředek na praní. Když navíc používají ekologicky nezávadné prostředky, nezatěžují ani tolik životní prostředí.

Šetříte peníze

Kromě toho ušetříte i za elektřinu, kterou by spotřebovala pračka a žehlička. K volnému času vám tak přibude i nějaká ta korunka do peněženky.

V neposlední řadě si ušetříte i peníze za nové oblečení, pro případ, že se vám podaří nastavit špatný program a oblečení zničit. Vlastně si tak ušetříte i nervy, a to rozhodně stojí za úvahu.

Obdobně jako automobil posíláte do profesionálního servisu, tak byste i vaše oblečení měli posílat prát k profesionálům, kteří se umí o oblečení řádně postarat.
 
Co se nám v Cleany povedlo za rok 2020?



 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment