Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Nechte si oblečení upravit nebo opravit online

05. 06. 2024

Nechte si oblečení upravit nebo opravit online

Možná vás to překvapí, ale skutečně je to možné. Své oblečení si dnes můžete nejen nechat vyčistit nebo vyprat online, ale dokonce i opravit nebo upravit. Přesně to vám totiž umožní naše krejčovské služby, o které jsme rozšířili naši nabídku.

S krejčovskými službami jste se v Cleany.cz už potkat mohli, protože před nedávnem jsme začali úpravy a opravy oděvů provádět na naší pobočce na Pankráci. Oblečení však můžete přinést na jakoukoliv pobočku osobně.

Abychom však mohli kompletní servis poskytovat i našim zákazníkům, kteří využívají naše online služby. Nyní tedy můžete oblečení, které potřebuje vyměnit zip, zkrátit rukávy, nohavice, vyměnit podšívku nebo zašít či přišít knoflík poslat do čistírny a nechat opravit najednou. Úpravy a opravy však provádíme i bez čištění.

Výměna zipů

Zipy jsou nedílnou součástí mnoha druhů oblečení a textilií. Bez nich by bylo obtížné udržet oblečení tam, kde je záhodno nebo zapnout ložní prádlo. I když jsou zipy často opomíjeny, jejich funkce je klíčová. Když se zip rozbije, může to způsobit značné nepříjemnosti i společenská faux pas.

Nejčastější problémy se zipy

Naše švadleny si poradí s výměnou zipu, ať už se u něj objeví jakýkoliv problém – od zaseknutí po úplné odlomení. Mezi nejběžnější patří poškození jezdců, rozbití zubů a odtržení látky kolem zipu. 

Poškození jezdců

Pokud jezdec zipu nefunguje správně, může způsobit, že zip nebude držet pohromadě a bude se lidově řečeno rozjíždět. To je obzvlášť nepříjemné u zimní bundy nebo kabátu. Oprava nebo výměna jezdců může často problém vyřešit.

Rozbitý zub zipu

Rozbitý zub zipu je další běžný problém, který může znemožnit správnou funkčnost zipu. V některých případech lze jednotlivé zuby opravit nebo nahradit.

Odtrhávání látky kolem zipu

Pokud se látka kolem zipu začíná trhat, může to ovlivnit celkovou stabilitu a funkčnost zipu. V takových případech je oprava nezbytná.

Proč byste měli vyměnit zip, a ne celé oblečení?

Oprava zipu je obvykle mnohem levnější než nákup nového kusu oblečení nebo ložního prádla. Malá investice do opravy může prodloužit životnost oblíbeného kousku a ušetřit vám tak nemalé peníze.

V dnešní době, kdy je udržitelnost klíčovým tématem, je oprava zipu i důležitým ekologickým krokem. Ušetříte tak nejen svou kapsu, ale i planetu, protože se sníží množství odpadu.

U jakého oblečení měníme zipy?

  • Džíny jsou jedním z nejběžnějších kusů oblečení, kde se zipy často rozbíjí. 
  • Bundy často používají těžší a odolnější zipy, které mohou vyžadovat specifický přístup k opravě.
  • Kabáty mají často sofistikovanější zipy, které mohou vyžadovat pečlivější opravu.
  • Specifické jsou také zipy na šatech či dámských sukních, kde je jistě třeba zipy odborně vyměnit.
  • Zipy na ložním prádle, jako jsou povlaky na polštáře a přikrývky, se mohou často rozbít a deka či polštář potom vypadávají z povlaku.

Profesionální nebo domácí opravy zipů

Pokud váháte, jestli využít profesionální služby k opravě zipů, věřte, že profi služby mají své výhody. Profesionální opravy zipů jsou ideální pro složité nebo drahé kusy oblečení, kde je důležitá precizní práce a kvalitní materiály. Domácí opravy jsou sice rychlé, ale je třeba mít značnou míru zručnosti a potřebné nástroje.

Především u speciálních zipů doporučujeme se obrátit na profesionály, kteří si poradí s dvoucestnými zipy, neviditelnými zipy nebo zipy na luxusním oblečení.

Jak prodloužit životnost zipu

Pravidelně čistěte zipy a zajišťujte, aby nebyly vystaveny nadměrnému tlaku nebo napětí. Používejte jemné mýdlo a vodu k odstranění nečistot.

Prevence poškození zipu

Vyvarujte se násilnému tahání zipu a vždy zapínejte oblečení pomalu a opatrně. Pokud cítíte odpor, zastavte a zkontrolujte, zda není zip zaseknutý.

Další krejčovské služby online

Zkracování oblečení je vedle úprav zipů další službou, kterou si můžete u nás objednat online. Zkracujeme kalhoty, trička, šaty, sukně, mikiny i záclony a závěsy. Zkrátit si můžete nechat i rukávy u košile, bundy, saka nebo dámské halenky.

Pokud si budete přát přišít knoflík, můžete nám poslat vlastní, který jste k oblečení dostali od výrobce nebo nechat výběr na nás. 

Postaráme se i o díry ve vašem oblečení. A to jak na ty, které se objeví na loktech, kolenou nebo třeba ve švu. Zašijeme a opravíme je tak, že po nich nezbude památky.

V neposlední řadě zvládneme i vyměnit podšívku vašeho kabátu, sukně, šatů i saka.

Od teď už zkrátka můžete veškerou péči o váš šatník nechat na nás. Opravíme, upravíme, vypereme, vyčistíme vaše oblečení. A vy už ho jen můžete nosit.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment