Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Nenakupujte oblečení, půjčujte si ho!

28. 12. 2023

Nenakupujte oblečení, půjčujte si ho!

V dnešní době si půjčujeme auta, sportovní vybavení a pronajímáme si domy. Když dojde na půjčování oblečení, je pro nás zcela logické si vypůjčit společenské šaty na ples nebo na svatbu. Co kdybychom vám, ale řekli, že si můžete půjčovat i oblečení na běžné nošení?

Opravdu si z vás neděláme legraci. Představte si, že můžete každý měsíc nosit nové, originální oblečení a neplatit za něj horentní sumy a skladovat ho ve skříni, kde bude čekat na další příležitost. Díky společnostem, které umožňují půjčování oblečení, si budete připadat jako filmová hvězda s plnou kostymérnou.

Kromě toho, že budete vždy originálně oblečení, ušetříte peníze za pořizování nového oblečení a také přírodu. Sdílené oblečení funguje podobně jako když jste si s kamarádkou ve škole nebo se sourozenci měnili oblečení, abyste vypadali neustále in.

Pokud stále nejste přesvědčení, že je Clothes sharing pro vás, mrkněte se, proč byste ho měli zkusit.

1. Užíváte si neustále nové a nové outfity bez výčitek z častého impulzivního nakupování.

3. Vyzkoušíte nové trendy, značky nebo experimentujete s novými styly bez zbytečných investic. 

4. Zachováte si funkční šatník – bez oblečení, které po pár nošeních zůstane ležet ve skříni.

5. Ušetříte, když hledáte kvalitně zpracovaný kousek od slow fashion značky pro danou příležitost. Nižší cost per wear (cena za jedno nošení) vám tak ušetří mnoho peněz. Ten samý kousek navíc oblékne někdo jiný a vy se nebudete muset zdržovat s jeho prodejem.

6. Šetříte, protože sdílením se životní cyklus oblečení prodlužuje – čím déle ho nosíme, tím lépe pro naši planetu.

Šetřete planetu i peníze díky sdílenému oblečení

Půjčování běžného oblečení podporuje koncept slow fashion, protože se díky sdílení oblečení snižuje množství vyprodukovaného, a nakonec zahozeného oblečení, čímž se sníží ekologická zátěž průmyslu.

Pro vás to konkrétně znamená, že nemusíte investovat hodně peněz do dražších kousků, které byste nosili jen zřídka. Místo toho si můžete vypůjčit oblečení za zlomek jejich původní ceny, a ušetřit tak peníze na další věci či zážitky.

Půjčovna za vás vypere

Fashiontéky se stejně jako půjčovny oblečení navíc postarají o to, aby bylo oblečení vyprané a čisté. Díky speciálním postupům mu zajistí péči, kterou oblečení potřebuje a prodlouží mu tak životnost. To znamená, že vám odpadá další starost s nošením či posíláním oblečení do čistírny či praním. Zkrátka si jen užíváte nošení krásného oblečení, které je při převzetí 100% čisté.

Swap oblečení

Pokud však přeci jen nejste nadšení z možnosti půjčovat si oblečení, ale zároveň chcete šetřit životní prostředí, zkuste swap oblečení. Neboli výměnu. Při podobných příležitostech můžete vyměnit své oblečení, které vás přestalo bavit za jiné, které pro změnu nepotřebuje někdo jiný.

Díky tomu šetříte životní prostředí, protože oblečení, které by jinak skončilo na smetišti, dostane šanci dělat radost někomu jinému. A vy si zase odnesete kousky, které se líbí vám a dokáží oživit váš šatník. 

Vaše skříně tak nebudou praskat ve švech, a přitom budete mít pořád nové a originální kousky na nošení. Vzhledem k tomu, že se na swapech oblečení nekupuje, ale vyměňuje, ušetříte tak i spoustu peněz. 

Půjčovna společenského oblečení

Když už jsme u alternativních způsobů vylepšení šatníků, nesmíme zapomenout na půjčovny společenských a svatebních šatů. Na rozdíl od swapů a fashionték je jejich využívání ve společnosti velmi časté. Na plesy a svatby si často oblečení půjčujeme, právě proto že je to levnější. Proto není důvod proč si na další služby půjčování šatů nezvyknout a využívat ho naplno.

Než se tedy příště vydáte do obchodu pro nové kousky na svatbu či jinou společenskou akci, zamyslete se nad tím, jestli by pro vás půjčovna nebyla lepší možností. Ušetříte tak peníze za nové kousky, místo ve skříni a také životní prostředí.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment