Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Oblečení během stěhování pošlete do čistírny

04. 07. 2023

Oblečení během stěhování pošlete do čistírny

Plánujete stěhování? Pak asi už přemýšlíte o tom, jak zabalit všechny věci, aby stěhování proběhlo co nejsnáze. Velkou položkou na seznamu při balení je jistě oblečení. S tím, jak efektivně zabalit oblečení při stěhování, vám pomohou následující řádky.

S přípravou na stěhování je ideální začít dostatečně dopředu, jedině tak se vám podaří zajistit lehký a rychlý průběh, až přijde den „D“. Začněte tím, že seženete obaly, do kterých věci zabalíte. Rovnou, ale říkáme, že jen pověstné krabice od banánů stačit nebudou.

1) Krabice

Kartonové krabice se vám budou hodit spíše pro převoz bot v krabicích, klobouků, čepic, kabelek a dalších doplňků. Pokud se rozhodnete do krabic zabalit oblečení, krabice popište podle typu oblečení, abyste pak věděli, co v krabici je.

2) Pytle na oblečení

O něco sofistikovanější jsou pytle na oblečení se zipem, které můžete používat i pro uložení sezónního oblečení či společenských oděvů jako jsou večerní šaty a obleky. Pytle jsou praktické především pro přesun visícího oblečení, protože ho ochrání před zmačkáním, ušpiněním a případným poškozením. V pytlích navíc můžete oblečení skladovat i v šatnách nebo skříních a chránit ho tak před prachem.

3) Tašky nebo kufr

Pokud se stěhujete na kratší vzdálenost nebo máte jen malé množství oblečení, můžete použít tašky nebo kufr, abyste je přenesli. Zkontrolujte však, zda jsou dostatečně pevné, aby vydržely váhu oblečení. Jinak by se vám mohlo stát, že se vám na ulici oblečení rozsype.

4) Plastové sáčky

Pokud jde o menší kusy oblečení, jako je spodní prádlo nebo ponožky, můžete je umístit do plastových nebo zipových sáčků. To pomůže udržet je pohromadě a chránit před ztrátou a ušpiněním.

5) Vakuové pytle

Pokud je váš šatník objemnější, nejspíš potřebujete ušetřit místo. Určitě použijte vakuové pytle, z kterých vysajete vzduch. Objem oblečení se tak zmenší, a vy odvezete mnohem víc oblečení najednou. Velmi efektivní je tato metoda především u zimního oblečení, svetrů a dalšího tlustšího oblečení. Využít ji můžete i pro skladování sezónního oblečení v novém domově.

6) Využijte oblečení k ochraně jiných předmětů

Oblečení však může sloužit jako ochrana pro křehké předměty jako jsou skleněné vázy, sochy a podobně. Použijte polštářové přehozy, deky nebo ručníky, abyste zabalili křehké předměty. Tím šetříte místo a zároveň chráníte své věci před rozbitím. Právě pro tyto účely se hodí banánové krabice.

7) Zabezpečte šuplíky a zásuvky

Pokud máte komody se zásuvkami nebo skříně se šuplíky, můžete je zajistit pomocí lepicí pásky nebo fólie, aby se při přesunu neotvíraly. To také udrží obsah šuplíků na svém místě a vy nemusíte ztrácet čas balením ve starém domově a vybalováním v tom novém. Jen pozor na váhu skříní a komod. Pokud jsou těžké, použijte tuto techniku pouze v případě, že stěhujete se stěhovací firmou.

8) Připravte si oblečení pro okamžitou dostupnost

Při balení oblečení si vyberte několik kusů oblečení, které budete potřebovat ihned po přestěhování. Balte je zvlášť a označte je nebo umístěte do tašky, kterou budete mít po ruce. Tak budete mít nezbytné oblečení na dosah a nemusíte hledat ve všech krabicích.

9) Nezapomeňte na sezónní oblečení

Pokud se stěhujete mezi ročními obdobími, můžete využít příležitost a zabalit sezónní oblečení odděleně. To znamená, že můžete zabalení letní oblečení oddělit od zimního oblečení. To usnadní organizaci a vybalování, když budete potřebovat přístup jen k jednomu druhu oblečení. S tím vám pomohou právě vakuové pytle.

10) Třídění oblečení z šatníku

Stěhování můžete využít také k vytřídění oblečení, které už nenosíte, je staré a na vyhození nebo je vám malé. Lepší kousky můžete prodat na internetu, v second handu, vyměnit na swapu nebo darovat na charitu. Díky tomu povezete do nového jen to, co skutečně nosíte.

11) Pošlete oblečení a domácí textil do čistírny

Sezónní oblečení, především to zimní, můžete poslat do čistírny, odkud se vrátí čisté a voňavé. Kromě toho ušetříte místo při stěhování. Kurýr si oblečení vyzvedne na staré adrese a čisté vám ho přiveze na novou adresu. Stejně můžete postupovat i s bytovým textilem jako jsou závěsy, záclony, potahy na pohovku, deky, ručníky, utěrky nebo povlečení. Během stěhování nebudete tak mít tolik práce a budete mít i méně zavazadel.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment