Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Připravte se na letošní outdoorové výlety

19. 05. 2021

Připravte se na letošní outdoorové výlety

Počasí se už umoudřilo a je tu čas výletů do přírody a přespávání pod stanem či širákem. Před první výpravou byste si však měli zkontrolovat své vybavení, aby vás nepřekvapila špína, plíseň ani porucha. Jedině pořádně připravené a čisté oblečení vás v přírodě podrží.

Outdoorové oblečení špinavé od bláta z poslední podzimní výpravy, ještě navíc ozdobené skvrnami od hořčice z opékání buřtů nejen nepotěší, ale může se i pořádně prodražit. Čím déle totiž budete praní a čištění odkládat, tím hůře se bude čistit.

V lepším případě budete muset výpravu odložit do chvíle, než vybavení vyčistíte a usušíte. V horším případě bude na vyhození a vy budete muset vyrazit pro nové vybavení. Existují ale možnosti, které vám dokáží ušetřit dost peněz a možná i času a nervů.

Outdoorové oblečení je totiž často vyrobeno z materiálů, které potřebují speciální péči. Pokud se o oblečení nebudete starat správně, může se také stát, že místo toho, abyste ho oblékli vy, předáte ho dětem, protože bude o několik čísel menší. Nebo ztratí své funkční vlastnosti.

Jak správně prát outdoorové oblečení?

Outdoorové bundy, kalhoty nebo mikiny se obvykle vyrábí z merina nebo ze softshellu. Při nošení do přírody oblečení dostává hodně zabrat, abyste sofshellovým kalhotám, bundám a tričkům službu vrátili, po každém výletu oblečení pořádně vyčistěte. Jen dávejte pozor nato, abyste to udělali správně, pomohou vám v tom štítky, na kterých jsou pokyny pro údržbu od výrobce.

Jak prát softshell
 

Jak prát softshell, aby dlouho vydržel?

  1. Vysypte všechny kapsy softshellové bundy i kalhot.
  2. Zapněte zipy včetně suchých zipů, u těch navíc zkontrolujte, že dobře sedí s protikusem. Jinak by vám mohly poničit oblečení.
  3. Otočte softshellové oblečení naruby, neseperou se tak potisky.
  4. Používejte speciální prací prostředek na softshell a dávkujte ho podle pokynů výrobce.
  5. Při praní softshellového oblečení nepoužívejte bělidla, aviváž, změkčovače vody. Membrána by se zanesla a oblečení by přestalo fungovat.
  6. Perte na 30–40°C, nebo podle pokynů výrobce.
  7. Nechte bundu nebo kalhoty pořádně vymáchat.
  8. Nikdy neždímejte v pračce, ani v ruce, vlákna by se mohla poničit.
  9. Nepoužívejte sušičku – oblečení nechte okapat a uschnout na ramínku.
  10. Dle potřeby použijte impregnaci na softshell, abyste obnovily jeho voděodolnost.

Outdoorové oblečení můžete vyprat doma, ale pokud si na to netroufáte nebo s tím prostě nechcete ztrácet čas, můžete využít služby online čistírny a prádelny Cleany.cz. Kurýr si u vás doma oblečení vyzvedne, odveze do specializované čistírny a čisté zase přiveze zpět domů. Vy pak můžete rovnou vyrazit na cestu do přírody.

Kromě toho, že se nebudete muset zabývat studováním etiket, štítků a návodů, ušetříte čas a hlavně budete mít jistotu, že bude oblečení v pořádku. Ušetříte i dost peněz, protože nové outdoorové oblečení vás vyjde na tisíce, kdežto čistírna na pár stovek. Za vyčištění outdoorové bundy nebo kalhot zaplatíte 395–495 Kč, ale za nové zaplatíte od 2 000 do 4 500 Kč. Pravidelná péče o oblečení se vám zkrátka vyplatí z mnoha důvodů. Čas a peníze, které ušetříte, můžete využít podle svého uvážení.
 
Díky čistírně ušetříte

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment