Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Na svatbu jedině ve společenských šatech a obleku!

20. 07. 2022

Na svatbu jedině ve společenských šatech a obleku!

Po poměrně dlouhé odmlce se vrací společenské události, mezi které patří i svatby. Chystáte-li se během letošního léta na svatbu někoho z rodiny či okruhu přátel, pak jistě už přemýšlíte nad tím, jaké šaty na svatbu obléct.

Typ šatů, materiál a provedení záleží na více faktorech. Do úvahy byste měli vzít roční období, kdy se svatba koná, prostředí, kde proběhne obřad i následné svatební veselí, a také to, jakou roli na svatbě budete zastávat. Jiné šaty se hodí pro svědky, jiné šaty jsou vhodné pro družičku a zcela jinak by měla být oblečená maminka nevěsty a ženicha. O mnoho jednodušší je pro vás situace, pokud se chystáte na svatbu jako běžný svatebčan. Jedno pravidlo však platí vždy – dámy nikdy nesmí přijít v bílých společenských šatech.

Dámské šaty na svatbu

Hned po nevěstě patří k nejdůležitějším ženám na svatbě maminky snoubenců. Ty chtějí na svatbě svých dětí také zářit. Proto by se měla jejich šatům věnovat náležitá pozornost, velmi důležitý je výběr střihu a barev šatů na svatbu. Dbejte na to, aby šaty lichotily postavě a byly přiměřené věku. Barva šatů by měla ladit se svatební barvou, ve které budou i svatební dekorace a výzdoba.

I pro maminky platí, že by se měly vyhnout bílé a černé barvě šatů. Materiál by měl být především příjemný a pokud možno nemačkavý, jelikož v nich maminky stráví celý slavnostní den. Šaty jistě můžete půjčit, ale pokud vyberete dobře padnoucí model společenských šatů, mohou je pak využít i pro jiné příležitosti.

Svědkyně a družičky by měly při výběru šatů ctít přání nevěsty. Pokud tedy nevěsta rozhodla o barvě, materiálu i střihu šatů pro družičky, je vše jasné. Pokud jsou v rodině malé holčičky, pak se nabízí sehnat stejné šaty pro malé družičky, které se dají půjčit. Nemusíte se pak zabývat prodejem nebo čištěním šatů pro družičky.

Dospělé družičky či svědkyně by měly však mít ve výběru společenských šatů na svatbu větší svobodu. Ve většině případů si šaty na svatbu kupují samy, a proto by měly mít možnost si šaty obléci i na jiné příležitosti.

Pánské šaty na svatbu

Pánové do nedávna na svatby v podstatě museli chodit v saku a kravatě či motýlku. To už však dnes neplatí a pánský oblek je spíše jednou z možností než povinností. I přes to by měli pánové věnovat pozornost tomu, co si na svatbu obléknou. Co by si tedy měli pánové na svatbu obléknout? Je to sice závislé na dress codu svatby, ale obecně dnes už stačí mít zapnuté sako a kravatu/motýlka jen na svatební obřad a na svatební hostinu.
Barva svatebního obleku by měla ladit s nastaveným dress codem svatby, nicméně pánský oblek může být vedle klasické černé a tmavě modré i ve světle modré, světle šedé či jiné barvě.

Společenské šaty podle bontonu

Moderní šaty na svatbu pro hosty dnes už nepodléhají tak přísným pravidlům jako v minulosti. Lze vybírat z většího množství materiálů, barev i střihů. Vše lze přizpůsobit vlastnímu stylu. Nicméně je potřeba vždy vše ladit s přáním snoubenců. Šaty na svatbu jako host si však pořiďte takové, abyste je mohli nosit i opakovaně a na jiné příležitosti. Ideálně vybírejte šaty na svatbu z materiálů, které se dobře čistí a jsou příjemné na nošení. Jedině tak si budete moci užít svatební veselí a nebudete se muset obávat o to, že se zničí. Ideální jsou materiály, z kterých se snadno odstraňují skvrny od vína, jídla potu, či makeupu.

Společenské šaty však nikdy nepatří do domácí pračky. V každém případě je raději po svatbě odneste do čistírny, kde se o ně postarají. V opačném případě byste mohli z pračky vytáhnout něco úplně jiného, než jste tam dali. Čištění společenských šatů a pánských obleků je totiž poměrně náročná disciplína, se kterou si nejlépe poradí v čistírnách a prádelnách.

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment