Máme otevřeno Naše online čistírna je tu stále pro vás. Zaměstnanci v čistírně i kurýři jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Děkujeme za vaši přízeň.

Velký přehled dětské školní výbavy!

13. 09. 2021

Velký přehled dětské školní výbavy!

A je to zase tady! Loňský školní roky byl dost zvláštní, a tak se vy i děti určitě těšíte na ten následující. Začátek školy s sebou však nese kromě radosti ze shledání se spolužáky i každodenní problémy s laděním školního outfitu. Zatímco prázdniny a on-line výuku zvládly vaše ratolesti klidně i v teplákách, do školy musí chodit řádně ustrojení!

Asi si stejně jako spoustu rodičů povzdechnete, že by vám život usnadnila školní uniforma, jenomže na ty v Čechách můžete rovnou zapomenout. Na rozdíl od jiných zemí, kde mají školní uniformy vybudovanou tradici, v Čechách musíte každý den řešit, co svému malému školákovi nebo školačce obléknout. Jako by toho nebylo samo o sobě málo, kromě slušného oblečení potřebují děti do školy ještě další oděvy.

To máte úbor na tělocvik, zástěrku na výtvarnou výchovu, přezůvky a v neposlední řadě i oblečení na kroužky. To všechno musíte dát do kupy a připravit. Od loňska navíc děti určitě povyrostly, takže bude potřeba pořídit některé kousky nově. Na nákupy budete muset sami, to za vás v Cleany nevyřešíme, ale s něčím vám přeci jen pomoci můžeme. Všechny dětské košile, kalhoty, sukně, cvičební úbory, kimona i zástěrky do školy u vás vyzvedneme, vypereme a voňavé zase vrátíme k vám domů.

Vy místo praní a příprav oblečení do školy ještě můžete s dětmi vyrazit do přírody chytat poslední sluneční paprsky babího léta.

Jakou výbavu potřebují děti do školy?

Pokud už nějakou dobu máte doma dítko školou povinné, nebudete to asi tolik řešit. Jestli ale máte doma prvňáčka, bude se vám možná hodit náš tahák. Můžete si ho vzít s sebou na nákup a uvidíte, že všechno stihnete koupit během chvilky.

Pohodlné, ale vkusné každodenní oblečení

Už od útlého věku by mělo dítě vědět, že je potřeba chodit do školy v hezkém a čistém oblečení. To ovšem neznamená, že by se měly děti škrtit v nepohodlném společenském oblečení třeba s kravatou. Zkrátka by měly vědět, že do školy se v teplákách nechodí. Ideální jsou volnější džínové kalhoty a flanelové košile pro kluky a teplákové nebo úpletové šaty pro holky.

Chybět nesmí ani sváteční oblečení

Děti se školou často chodí do divadla, kromě toho určitě čeká děti školní focení a také předávání vysvědčení. Sváteční oblečení je tedy potřeba alespoň v jednom exempláři. Holčičkám by neměly ve skříni chybět jednoduché univerzální dětské šaty, kluci by měli doma mít dětskou košili a jednobarevné kalhoty.

Spodní prádlo a ponožky

To sice může na první pohled vypadat jako samozřejmost, ale spodního prádla a ponožek není nikdy dost. To možná znáte i z vlastní zkušenosti. Důvody jsou jednoduché, když nebudou mít děti dost trenýrek a kalhotek, budete je muset prát pořád dokola. Rychle se opotřebují, a navíc by se snadno mohlo stát, že nebudou mít čisté do školy. O ponožkách a ponožkožroutech už vznikly i knihy, takže asi nemusíme vysvětlovat, proč by mělo být ponožek a punčošek dostatek.

Držte se však vždy toho, aby byly košilky, kalhotky a ponožky z přírodních materiálů, které nebudou dráždit dětskou pokožku. Při praní spodního prádla myslete i na to, aby prací prášek byl šetrný k dětské pokožce. Citlivější děti by mohly z běžného prášku na praní mít vyrážky.

Oblečení do přírody

Kromě divadla, čeká děti jistě I nějaký ten výlet do přírody. Nehledě na školu v přírodě, kam pravděpodobně děti vyrazí. Rozhodně se tedy budou hodit sportovní kalhoty a mikina. Jistotou v šatníku vašeho školáka bude i nepromokavá bunda a holínky.

Sportovní úbor na tělocvik

U pořizování úboru na tělocvik začněte kvalitními teniskami. Držte se toho, že oblečení by mělo být především vzdušné a pohodlné. Pořiďte teplákovou soupravu na zimu a kraťasy a tričko na léto. U sportovního oblečení byste měli všechno mít ideálně dvakrát, abyste cvičební úbor mohli střídat při praní.

Kvalitní podzimní a zimní bunda

S podzimem se vám bude hodit nepromokavá městská bunda. Děti zkrátka musí do školy dojít, ať prší nebo svítí sluníčko. Kromě toho podzimní ráda už dokážou být chladná, a vy rozhodně nechcete, aby si dítě uhnalo rýmu hned na začátku školního roku. Na zimní bundě také určitě nešetřete, ale pořídit ji můžete klidně až později. Ideálně vybírejte péřové bundy nebo bundy z funkčních materiálů. Nejen, že pěkně hřejí, ale dají se i snadno vyčistit.

Oblečení na kroužky

Kromě školního oblečení byste měli pořídit oblečení i na kroužky. Konkrétní kousky samozřejmě závisí na tom, do jakého kroužku vaše dítě chodí. Malý karatista bude potřebovat dětské kimono, malé gymnastky zase oblečení na gymnastiku a fotbalisté zase ocení funkční kraťasy a dres.

Malým malířům určitě pořiďte pracovní zástěrku, podobnou té, kterou jim dáte do kufříku na výtvarnou výchovu. Pro malé baletky je nutností trikot, legíny a baletní sukýnka.

Tahák, s kterým na nic nezapomenete

Co byste měli nakoupit víte, ale abyste na nic nezapomněli, máme pro vás slibovaný tahák. Konkrétní počty jednotlivých typů oblečení si upravte podle vašich potřeb, ne ze všeho děti přes prázdniny vyrostly. Pro rychlou orientaci v obchodě a představu, co pořídit, vám jistě bude stačit.

Seznam na nákup dětského oblečení:

  • 10 a více basic triček bez potisku s krátkým i dlouhým rukávem. Pořiďte je ideálně v několika barvách, abyste je mohli libovolně ladit se zbytkem oblečení. Když budete mít oblečení sladěné, bude se vám i lépe prát, nebudete ho muset tolik třídit
  • 3 a více pohodlných kalhot a legín, pro holky určitě pořiďte i sukně a šaty
  • 3x mikina či svetr ideálně jednobarevných nebo v barvách, které se dobře kombinují a samozřejmě i třídí do pračky
  • 2x sada oblečení na tělocvik v letní i zimní variantě (tepláky, kraťasy, trička a lehká mikina)
  • 1x sváteční oblečení (košile, šaty, sukně, halenka)
  • 1x vybavení do deště (pláštěnka, holínky)
  • 1x sada oblečení do přírody (sportovní kalhoty, nepromokavá bunda s kapucí a funkční mikina)
  • dostatečné množství spodního prádla
  • dostatečné množství ponožek
  • 1x boty na každodenní nošení
  • 1x sváteční boty do divadla
  • 1x tenisky na tělocvik s pevným kotníkem a tvarovanou podrážkou
  • 1x přezůvky do školy
 Až budete mít nakoupeno, čeká vás ještě jedna povinnost. I když si děti budou chtít nové oblečení hned vyzkoušet, zadržte je. Před tím, než si ho obléknou byste ho měli vyprat, abyste ho zbavili přebytečné barvy a případných nečistot z výroby. A s tím vám zase dokážeme pomoci my. Klidně všechno zabalte a pošlete k nám do čistírny a prádely.
 

Sdílet

Rozvážíme i k vám?
Ověřte si adresu

Vaši adresu potřebujeme vědět už teď, abychom vám mohli zobrazit pouze nabídku týkající se vaší lokality.

Na této adrese čistíme

Pokračovat na další sortiment

Ve Vaší lokalitě bohužel nečistíme žádné produkty z této kategorie

Zadat jinou adresu

Je nám líto, ale nejčastěji čištěné na této adrese nečistíme, ale jiný sortiment ano

Pokračovat na dostupný sortiment